Let’s introduce… Locally Made!

Locally Made laat zien wat Nederland in huis heeft: duurzame producten van eigen bodem!
Locally Made is in 2023 opgezet om de positieve impact van Amsterdam Made voort te zetten in de rest van Nederland. Naast Amsterdam willen we nu ook makers uit andere steden op de kaart zetten, want daar wordt net zoveel moois gemaakt! Het doel van Locally Made is het versterken van de lokale economie in andere regio’s. We willen consumenten bewust maken van het feit dat ontzettend veel producten gewoon van eigen bodem én van een maker dicht bij huis te krijgen zijn.

Lees verder onder de video.

Wat betekent dat concreet?
Vooralsnog zullen we Locally Made en Amsterdam Made naast elkaar laten bestaan. We gebruiken hiervoor wel dezelfde kanalen. Daarom zie je op onze website en social kanalen nu ook vaak ‘Locally Made’ staan. Vanaf nu vind je niet alleen makers en producten uit Amsterdam op onze site, maar ook uit andere steden. We beginnen met Haarlem, Zaandam en Hilversum. In het overzicht van ‘producten‘ en ‘makers‘ kan je nu specifiek zoeken op stad, waardoor makers en producten uit de andere steden óók vindbaar zijn.

En de aangesloten makers?
Voor de makers die onder Locally Made vallen hanteren we dezelfde eisen als voor de Amsterdam Made makers. Zij produceren binnen de landsgrenzen en hun producten worden op duurzame en creatieve of ambachtelijke manier gemaakt.

En hoe zit het dan met Amsterdam Made?
Amsterdam Made blijft gewoon bestaan. Door de uitbreiding met Locally Made kunnen we meer makers en producten laten zien en daardoor een grotere doelgroep aanspreken. Hoe meer bereik, hoe meer impact we maken!