Hoera! Marja Ruigrok is onze gloednieuwe ambassadeur!

Nadat Ruigrok na de verkiezingen in maart dit jaar aftrad als fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam, ging ze aan de slag als mentor, coach en connector. Ze brengt mensen en bedrijven met elkaar in verbinding. En zo kwam ze – wederom – op het pad van Amsterdam Made. Marit Timmerman, managing director van de stichting: “We zijn ontzettend verheugd dat Marja Ruigrok vanaf heden onze ambassadeur is. Als grondlegger van het Keurmerk, weet ze precies van de hoed en de rand. Marja heeft een enorm netwerk in Amsterdam dat ons, maar vooral onze makers, flink kan helpen.”

Mentor en coach

Onder die makers scharen zich bedrijven als Kesbeke, Brouwerij ’t IJ en Ace & Tate. Maar ook kleinere – al dan niet – startende ondernemers behoren tot de community. Bedrijven die Marja Ruigrok graag naar een hoger plan tilt. “Omdat ik het ondernemerschap graag uitdraag, ben ik op verschillende manieren mentor en coach voor – startende – ondernemers. Daarnaast investeer ik in bedrijven, zit ik in besturen en adviesraden en ben ik een enthousiast ‘gebruiker’ van de stad, per fiets, boot en auto; aan het werk en aan het genieten,” aldus Ruigrok.

Delen en vermenigvuldigen

Naast haar ambassadeurschap voor Amsterdam Made is Ruigrok druk met projecten als de Dutch Startup Association, het Jongeren Cultuurfonds en NDSM Energie. Want zoals ze zelf graag zegt “als je niet kunt delen, kan je ook niet vermenigvuldigen”.

Foto: Charlotte Odijk