New Electric verkozen tot meest duurzaamste mkb’er van Amsterdam

New Electric is de winnaar van de DAM Prijs 2016: dé prijs voor de meest duurzame MKB-er van Amsterdam. De prijs is dit jaar aan een ondernemer uitgereikt die motoren ombouwt naar elektrische aandrijvingen. Anne Kloppenborg, eigenaar van New Electric: “Wij zijn trots! Het winnen van deze prijs is voor ons het startschot om uit te rollen en te zorgen dat de uitstootvrije toekomst van de stad in snel tempo werkelijkheid wordt.”

damprijs_georgemaas

Luchtkwaliteit
Anne Kloppenborg maakt zich zorgen dat de luchtkwaliteit niet snel genoeg verbetert: “Veelrijders in de stad draaien nog altijd op diesel. We kunnen het ons niet permitteren om te wachten tot de markt met een kant en klare oplossing komt voor al deze voertuigen.” New Electric heeft met het ombouwen van bestaande voertuigen en rondvaartboten laten zien dat we al zelf aan de slag kunnen om de grootste vervuilers aan te pakken. Zij bieden een concrete oplossing en dragen hun kennis en kunde over aan anderen: “Als leerwerkbedrijf geven wij onze ervaring door en aanzet om ons voorbeeld te volgen. Door onze oplossing over te dragen aan wagenparkbeheerders en dit onder licentie zelf uit te laten voeren, kunnen we grote slagen maken.”

Duurzaam ondernemerschap
Dit is het soort ondernemerschap dat de DAM Prijs beoogt te belonen. De prijs werd dit jaar overhandigd door de wethouder Duurzaamheid, Abdeluheb Choho en oud-winnaar Rodney Nikkels van Chocolatemakers. Wethouder Choho: “We willen van Amsterdam echt een duurzame stad maken, daarom hebben we ondernemers nodig die laten zien dat dat rendabel kan. Dat kunnen we als gemeente niet alleen. Daarom zetten we de ondernemers die het nu al doen op een podium, om ze te prijzen en omdat we vinden dat anderen hun voorbeeld moeten volgen. De winnaar van dit jaar vind ik ook daarom een terechte winnaar.”