Lowlander Beer, Amsterdam Winds en meer krijgen Amsterdam Made keurmerk

Ze hebben zichzelf bewezen als makers van creatieve, innovatieve en duurzame producten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast stellen zij hoge eisen aan lokale productie en zijn zij zelf allemaal gevestigd in Metropoolregio Amsterdam. Lees hieronder meer over deze mooie makers en hun producten.

Amsterdam Winds – Amsterdam Free Wind Saxophone
Elke maand maakt Friso Heidinga twee altsaxofoons in zijn werkplaats in Amsterdam. Deze prachtige blaasinstrumenten zijn ontwikkeld naar de eigen klankvoorstelling van Friso en worden door Candy Dulfer geloofd als de Stradivarius onder de saxofoons.

The Stillery – The Stillery’s First Vodka
Sinds 2015 maken Robin en Pascal van distilleerderij The Stillery hun biologische spelt vodka. Na vijf jaar experimenteren hebben ze met lokaal geoogst graan en een natuurlijke gist, ambacht en wetenschap samenbracht in een heerlijk zachte vodka.

Keurmerk-Beeld-Mei
De Tweekoppige Phoenix – Gin
De Tweekoppige Phoenix slooft zich al jaren uit met heerlijke destillaten, allemaal gemaakt naar eigen recept. De biologische gins – verrijkt met de smaken komkommer, granaatappel en citrusvrucht – worden gemaakt in de distilleerderij in Uitgeest, voordat ze worden afgemaakt en gebotteld op de Zaanse Schans.

BLOOM – Boei Lamp
De Boei Lamp van BloomHolland, ontworpen door Dick van Hoff, is geïnspireerd op een boei in zee en een mijnwerkers lamp. Het is de laatste toevoeging aan de welbekende collectie lichtgevende bloempotten.

Lowlander Beer – I.P.A., White Ale, Poorter
De bijzondere biertjes van Lowlander Beer worden gebrouwen met botanische kruiden van de alom bekende Jacob Hooy. Ieder bier van Lowlander is geïnspireerd op een verhaal uit de zeevaart geschiedenis van de lage landen.

Kijk hier voor meer informatie over het keurmerk en andere keurmerkhouders, waaronder Brouwerij ‘t IJ, Brandt & Levie en Pim Dekkers.