Springsnow 2021: vier de lente in Amsterdam

In 2021 wordt de tiende editie van Springsnow georganiseerd: een initiatief van Amsterdam Made-makers Saskia Hoogendoorn & Lieuwe Martijn Wijnands (ook wel bekend als kunstenaarsduo Tijdmakers, de ontwikkelaars van iepenparfum Eau d’Amsterdam). Met Springsnow brengt Tijdmakers jaarlijks een ode aan de Amsterdamse iepen.

Iepen

Ieder jaar kleuren de grachten van Amsterdam prachtig groen door de 75.000 iepen die de stad rijk is. In het voorjaar, wanneer de iepenzaadjes naar beneden fladderen, ontstaat er een prachtig natuurverschijnsel: de lentesneeuw. Van 21 april tot en met 21 mei kun je tijdens Springsnow de iepenroute volgen en zelf de lentesneeuw vangen, of ergens onder een iep genieten van het boek ‘Iepenstad’, dat Tijdmakers samen met kunstenaar Maartje Jaquet uitbrengt ter viering van de tiende editie van Springsnow.

Poëzie op straat

Tijdmakers creëerde eerder in 2017 een poëzie-route in het Amstelpark, met foto’s van Maartje Jaquet en daarbij geschreven gedichten door Ronald M. Offerman. In beeld gebracht zijn de talloze verschijningsvormen van de iepenzaden in de straten, op de stoep en traptreden. En dan blijkt daar zoveel poëzie in, die Ronald treffend heeft verwoord. Wie ‘Iepenstad’ in handen heeft gehad, zal met nog meer plezier de ratelende zaadjes door de straten begroeten en genieten van elke werveling die zij maken.

Springsnow 2021

Wil je meer weten over deze lenteviering? Neem dan een kijkje op de website.