Van stadionstoel naar luie stoel

In augustus stuurde Amsterdam Made, in samenwerking met Amsterdam Arena en de Hogeschool van Amsterdam, een uitnodiging uit naar al onze interieur- en productontwerpers. Zij werden gevraagd om een nieuw, circulair ontwerp te bedenken voor de stadionstoelen van Amsterdam Arena. Een grootse verbouwing van het stadion betekende namelijk dat de 50.000 stoelen die twintig jaar lang aan voetbalfans en concertgangers een zitplaats boden de deur werden gewezen. Maar dit moest wel op een duurzame manier gebeuren.

Meerdere ontwerpers aangesloten bij Amsterdam Made meldden zich aan voor deze mooie kans. De oude stoelen, gemaakt van het herkenbare rode plastic die na al die jaren een geleefde uitstraling heeft gekregen, zijn grondig aangepakt om niet alleen mooi te zijn, maar ook om lekker op te zitten. Door het ontwerp van Studio Hamerhaai krijgen de stoelen een nieuwe abstracte look en de stoel van Aad Kruiswijk, bekend van Bee Inc., is ideaal op op te luieren.

De prototypes van de verschillende ontwerpers zijn af en worden binnenkort getoond bij Dutch Design Week in Eindhoven.

Wil je een kijkje nemen naar hun labour of love? De prototypes zijn in het Klokgebouw te zien bij Work in Progress, een tentoonstelling over praktijkgericht ontwerponderzoek. Op 24 oktober is er bovendien in Natlab een speciaal symposium en borrel: Work in Progress on Stage. Hier kom je alles te weten over de achtergrond van de projecten. Je kan je hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar Ina Wijkstra.

Mocht je verhinderd zijn zijn de ontwerpen na afloop van Dutch Design Week ook te zien in het gloednieuwe Circl op de Zuidas, en natuurlijk weer terug in de Amsterdam Arena.