Amsterdam City Farm

Biologisch alcoholvrij gemberbier

Devinder & Tim

Founders

Devinder en Tim, de oprichters van de Amsterdam City Farm, zijn zeer gepassioneerd over kwalitatief hoogwaardig eten en drinken zonder rommel. Hun hobby groeide uit tot iets met grote potentie en zo startten zij Amsterdam City Farm, met als product biologisch, alcoholvrij, ambachtelijk gemberbier op basis van echte gemberwortel, gemaakt in het hart van Amsterdam. Daarmee zijn zij het eerste biologische alcoholvrije gemberbier van Nederland.

Interesting facts

  • Amsterdam City Farm gebruikt een traditionele brouwmethode om het gemberbier te maken. Hiervoor gebruiken ze alleen echte, verse en biologische ingrediënten.
  • De verse limoen geeft het perfecte zure element en de Peruaanse gember geeft die scherpe, peperige beleving zodra je een slok neemt en het de keel raakt.
  • Ze fermenteren het gemberbier tot drie dagen om het de speciale gefermenteerde smaak te geven, maar vermijden hiermee dat het gemberbier bitter wordt en ze zorgen ervoor dat het alcoholvrij blijft.
  • De drank is laag in koolzuur om ervoor te zorgen dat je de natuurlijke smaken ten volle kunt beleven.
  • Amsterdam City Farm wil ervoor zorgen dat het gemberbier zo gezond mogelijk is, daarom voegen zij zo min mogelijk suiker en geen conserveringsmiddelen of houdbaarheidsmiddelen toe.
  • Omdat het gemberbier 100% echte ingrediënten bevat, zie je op de bodem van elke fles een mooie laag bezinksel. Dit is precies wat het speciaal en vol van smaak maakt.
  • Door de fles licht te schudden voordat je hem serveert, laat je de de volle smaak van echt, authentiek en fris gemberbier los.

Zorgvuldig gekozen partners

“Wij selecteren de partners waarbij wij onze ingrediënten inkopen op basis van hoe lokaal zij opereren en de manier waarop zij waar nodig de ingrediënten importeren”, vertelt Tim. Ook in het productieproces streven Tim en Devinder ernaar dat alles zo duurzaam mogelijk is. Bijvoorbeeld door gasloos het productieproces door te lopen. “Specifiek binnen Amsterdam wordt de distributie van ons product dan ook waar mogelijk met de bakfiets gedaan.”

“Wij houden alleen gemberpulp over van onze productie”, vult Devinder aan. “Deze gemberpulp wordt door een aantal van onze klanten gebruikt in de gerechten die zij maken. Daarnaast zijn wij nu in gesprek met een partij welke van ons gemberpulp een nieuw drankje wil maken. Op deze manier zijn wij hard op weg naar zero waste.”

Overige duurzame keuzes

Wat betreft productontwerp heeft Amsterdam City Farm bewust gekozen voor het gebruik van het Steinie flesje, omdat deze herbruikbaar is. “Daarnaast wordt ons label op een duurzame manier met duurzame materialen gemaakt”, aldus Devinder. “Ook hebben we ervoor gekozen om ons product biologisch te maken en hier ook voor te laten certificeren bij Skal.”

Benieuwd naar hoe je het gemberbier van Amsterdam City Farm kunt mixen? Hier vind je verrassende recepten!

Devinder & Tim

Founders