
Wietse & Bart
Brouwerij Homeland
Op de oude Marinewerf in hartje Amsterdam geeft het team van Brouwerij Homeland als onafhankelijke en eigenzinnige avonturiers op een eigen manier invulling aan deze bijzondere locatie. Een plek waar ambacht, kwaliteit en smaaksensaties samenkomen in unieke bieren.
Over de maker
Bart Maes is zoon van een brouwer; bier is hem met de paplepel ingegoten. Toen na vier generaties de familiebrouwerij in 1975 werd verkocht, liet dat een grote leegte achter in de familie Maes. In 2018 heeft hij samen met brouwer Wietse Postma die leegte weer kunnen vullen met Brouwerij Homeland; het oude ambacht met dezelfde passie maar nu veel innovatiever én duurzaam.
Productieproces & duurzaamheid
Brouwerij Homeland maakt bier van mout, hop, gist en water. Er wordt gebruik gemaakt van een hi-tech Meura Mash Filter, dat zorgt voor een besparing op water en mout van 30%. Het moutafval wordt als veevoer gebruikt door een biologische boer. De brouwerij is volledig elektrisch ingericht en alle stroom daarvoor wordt geleverd door de zonnepanelen op hun eigen dak. Het bier wordt afgeleverd bij klanten met een elektrische bus en ook de heftruck is elektrisch. Tot slot gebruiken ze bij Brouwerij Homeland alleen herbruikbare verpakkingsmaterialen zoals blikken en rvs fusten.
'Homeland, overal thuis'
