Di Cello Limoncello

Divine handmade Limoncello

Tt. Melaniaweg 7
Amsterdam
mail@dicello.ooo
Naar de website

Diederik Jonkers

Oprichter

Di Cello Limoncello is een biologische limoncello, handgemaakt in Amsterdam Oost. Oprichter van Di Cello is Diederik Jonkers. In het dagelijks leven aannemer en altijd al bezig geweest met mooie dingen maken. Het liefst maakt ‘ie alles zelf, zo ook zijn limoncello. En met succes! Di Cello Limoncello is in het eerste jaar (2023) al beoordeeld met een gouden award op het International Wine and Spirit Competition in Londen.

Het productieproces
Di Cello Limoncello is niet alleen een heerlijke drank, maar ook een ware ambacht. De citroenen worden met de hand geplukt om er zeker van te zijn dat alleen de beste en meest smaakvolle exemplaren worden gebruikt. Diederik: “Meestal haal ik de citroenen uit Spanje. Ik vind biologisch belangrijker dan de streek waar de citroen vandaan komt.” Na het plukken worden de citroenen zorgvuldig gewassen en geschild, waarna de schil wordt geëxtraheerd en gemengd met een eigen unieke mix van suiker en bronwater. Dit garandeert een perfecte balans tussen zuur en zoet. De limoncello wordt vervolgens in kleine batches gebotteld om zijn opmerkelijke kwaliteit te behouden.

Extra duurzaam; nóg een product!
Voor de limoncello wordt alleen de schil van de citroen gebruikt, terwijl de vrucht nog zoveel meer te bieden heeft. “De meeste limoncello fabrikanten leveren de geschilde citroenen aan restaurants, als ze niet weg gegooid worden. Zelf maak ik er Di Nade Limonade van. We persen de verse citroenen uit, mengen het sap met suiker en filteren het maar één keer. Hierdoor kan het kleine vruchtvlees met de echte vitaminen van de citroen meekomen in de limonade. Zo krijg je twee mooie producten uit één vrucht.”

Ook probeert Diederik zoveel mogelijk van de schil te gebruiken na het extraheren, zodat er sprake is van zero waste. “Deze komt heel krokant uit de pure alcohol. Na het vermalen ervan probeer ik het te verwerken in een citruskaars.”

Diederik Jonkers

Oprichter