Dumpies

Makes recycling fun

Amsterdam
06 12 66 53 55
Naar de website
Debby Nijpjes-dumpies

Debby Nijpjes

Oprichter

Dumpies maakt tijdloze knuffels en accessoires van voornamelijk hergebruikt wol en tweed. Amsterdam, met al haar kleurrijke karakters, vormde de belangrijkste bron van inspiratie voor het merk. Alle knuffels van de duurzame onderneming zijn stoer en eigenzinnig en worden met liefde in elkaar gezet.

Over de maker
Dumpies is in 2013 opgericht door Debby Nijpjes, een grafisch ontwerpster met een liefde voor textiel. Tweedehands materialen vormen voor Debby het uitgangspunt voor de collectie knuffels en accessoires. Met haar oog voor schoonheid en een flinke dosis humor werd de basis voor haar bedrijf gelegd. De slogan Dumpies Makes Recycling Fun is dan ook voor meerdere uitleg vatbaar.

Het idee dat er te veel bruikbare materialen worden weggegooid, is het uitgangspunt van Dumpies. Debby vertelt: ‘Het doel is om mooie, gebruikte kwaliteitsstoffen zoals wol en tweed een tweede leven te geven! Dumpies streeft ernaar om zo duurzaam mogelijk te werken. Dat betekent dat zelfs de kleinste stukjes “scrap” nog een bestemming krijgen.’

dumpies

Het verwerken van gebruikte stoffen geeft Debby een extra uitdaging. ‘Je hebt hierdoor te maken met extra beperkingen in kleur en grootte waardoor het alleen mogelijk is in kleine oplages te werken. Een knuffel van Dumpies zal nooit een massaproduct worden; elk item is uniek! Bovendien is het hergebruik van oud textiel een mooie manier om je oude trui of tweed jacket een tweede leven te geven.’

Tijdloze stoffen voor alle leeftijden
Hoewel het voor de hand ligt om knuffels voor kinderen te maken, heeft de doelgroep wat Debby betreft een leeftijd van 0 tot 100. Door het uitgesproken karakter van Dumpies vallen de knuffels bij zowel jong als oud in de smaak. Door uitsluitend met tijdloze stoffen te werken passen de producten in zowel moderne als klassieke interieurs. Het oog wil ook wat tenslotte! Rondslingerende lappenpoppen worden dan opeens fijne accessoires met karakter.

Debby maakt alle knuffels zelf. In de toekomst wil ze zich blijven ontwikkelen en op zoek gaan naar nieuwe wegen om de productie te vergroten. Maar hoeveel het bedrijf ook zal groeien, kwaliteit en uniciteit blijven prioriteit nummer één.

cheap loewe clones for sale carryout a unbelievably upmarket high-level perplexing presents take pleasure in.rolex official website vital profit is without question watertight and automatic.

Debby Nijpjes-dumpies

Debby Nijpjes

Oprichter