Dutch Art Reproductions

Reproducties op canvas en keramische tegels

Visionplay Dutch Art Reproductions
Gedempt Hamerkanaal
Amsterdam
+31 20 49 45 112 info@dutch-art-reproductions.com
Naar de website

Monique de Ruiter

Oprichter

Stephan Gold

Oprichter

Dutch Art Reproductions maakt reproducties van kunstwerken van oude meesters en hedendaagse kunstenaars op canvas en op keramische tegeltableaus.

De makers
Stephan Gold en Monique de Ruiter hebben Dutch Art Reproductions opgericht in 1997. “Toen digitale fotografie en hoogwaardige commerciële druktechnieken opkwamen, grepen wij dit met beide handen aan.” Ze hielden zich bezig met fotografie, graphic design en printten hun werk op fotopapier en canvas. In 2000 zijn ze begonnen met het reproduceren van kunstwerken op keramische tegels.

Het productieproces
Alle reproducties worden met de hand gemaakt in hun atelier in Amsterdam. Dit doen zij met een klein team van toegewijde vakmensen, met een passie voor perfectie. Dutch Art Reproductions werkt nauw samen met de grote musea van Nederland: Het Kröller-Müller Museum, Van Gogh Museum, Rijksmuseum en het Mauritshuis. “Met hun hoogwaardige digitale bestanden en ons gebruik van de nieuwste technologieën en de beste materialen creëren wij de perfecte reproducties.”

Duurzame keuzes
Bij Dutch Art Reproductions werken ze met duurzaam hout (PEFC gecertificeerd) voor de spieramen. Voor de leveringen aan museumwinkels en aan de klanten thuis recyclen ze zoveel mogelijk de verpakkingen. Ook sourcen ze alle basismaterialen voornamelijk in Nederland en Europa. Daarnaast vinden Stephan en Monique het belangrijk dat jongeren kennismaken met handwerk. “In de loop der jaren hebben wij daarom verschillende jonge mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opgeleid binnen ons bedrijf.”

Interesse in een kunstwerk?
Al jaren worden Dutch Art Reproductions op canvas en tegels met succes verkocht in de Nederlandse museumwinkels. Ook hebben ze een webshop waar je kunt kiezen uit een uitgebreide collectie kunstwerken. Kan je niet vinden waar je naar op zoek bent? Neem dan contact met ze op. Maatwerk is hun specialiteit.

 

Monique de Ruiter

Oprichter

Stephan Gold

Oprichter