Food for Skin

100% natuurlijk, goed voor jou en de natuur

Food for Skin - Clean & Green skincare
Cruquiusweg
Amsterdam
+31 20 21 57 468 hello@foodforskin.care
Naar de website
Food for Skin

Cathy & Angela

Oprichters

Food for Skin staat voor no-nonsense, eerlijke huidverzorging. Oprichters Cathy en Angela geloven in tastbare resultaten die je kunt zien en voelen. Food for Skin is vrij van troep en microplastics die in de natuur belanden en uiteraard vrij van dierenleed. Wél vol met (geupcyclede) natuurlijke ingrediënten van groenten en planten, die je huidflora in een goede balans brengen. Met een fris uitziend huidje als resultaat. Goed voor jou dus, én de planeet!

Over de oprichters
Cathy en Angela zijn twee zussen met een compleet verschillende achtergrond. Cathy is huidspecialiste en Angela merkenbouwer. Na een mislukte persoonlijke zoektocht naar eerlijke, 100% natuurlijke huidverzorging besloten ze het heft in eigen handen te nemen om een Clean & Green huidverzorgingsmerk te ontwikkelen gebaseerd op het goede van (reststromen van) groenten.

Het productieproces
Samen met een professioneel formulator hebben Cathy en Angela het concept bedacht, getoetst, recepten ontwikkeld, getest, verpakkingen gemaakt en gelanceerd. Ze kopen ingrediënten in na zorgvuldig onderzoek. Zo gebruiken ze onder andere cosmetische oliën die afkomstig zijn uit reststromen van een tomatensaus fabriek. De schillen en zaden worden normaal gesproken weggegooid, maar de Food for Skin leverancier maakt er nu oliën uit die ze samen met andere biologische ingrediënten gebruiken in de producten.

Bij Food for Skin is alles 100% natuurlijk, grotendeels biologisch en waar mogelijk circulair verkregen. Ook de verpakkingen zijn minimaal en recyclebaar.

Missie
Food for Skin heeft een grote missie: “Samen maken we de beauty industrie schoon. Schoon van troep ingrediënten en schoon van onzinnige producten en claims. De missie is groter dan ons merk. Naast het bouwen van Food for Skin werken we aan campagnes en lobbies om de industrie ‘schoon’ te maken.”

Food for Skin

Cathy & Angela

Oprichters