Het Amsterdamse Zeephuis

Handgemaakte zepen

Piotr Gierek

Oprichter

Het Amsterdamse Zeephuis is ontstaan vanuit de waardering voor de stedelijke schoonheid van Amsterdam. De unieke vormen van de stad zijn een directe inspiratiebron voor de zepen.

Over de maker
Piotr Gierek is een architect uit Polen en woont sinds 2013 in Amsterdam. “Het leven als expat zette me altijd aan het denken over het perfecte cadeau voor mijn vrienden en familie in Polen. Ik wilde zelf iets creëren dat hun ruimte niet rommelig zou maken, gekenmerkt zou worden door zijn mooie karakter, een stukje Amsterdam naar hun huis zou brengen en vooral functioneel zou zijn. Ik dacht aan mijn hobby, zeep maken, en mijn passie voor design, kunst en architectuur. Zo ben ik begonnen met het maken van deze zepen.”

Het productieproces & duurzaamheid
Na een lang onderzoeksproces waarbij de geuren, kleuren en texturen van de zepen werden vastgesteld, ontwikkelde Piotr de zeepformule en het productieproces. Dit werd vervolgens getest en geregistreerd bij externe specialisten. Alle zepen van Het Amsterdamse Zeephuis zijn handgemaakt en worden verpakt in een klein atelier in Amsterdam.

De duurzaamheid zit hem in het gebruik van recyclebare materialen, het elimineren van plastic verpakkingen en het lokaal produceren. Daarnaast is het bijzonder dat het hier om een verbruiksartikel gaat dat letterlijk oplost en dus niet voor onnodig afval zorgt.

De producten
Elke zeep is geïnspireerd op de ervaring van een vriend of familielid van Piotr die in Amsterdam woont. Ontdek de verhalen achter elk van de geuren in de verhalensectie van Het Amsterdamse Zeephuis. De collectie bevat momenteel 6 zeepdessins: Orange and Cinnamon, Wild Rose, Chamomile, Bamboo and Charcoal, Cucumber and Aloe and Almond. Je kunt de zepen krijgen in sets van 3 of 6. Kies je favoriet, of ga voor een mix!

Ik wilde zelf iets creëren dat een stukje Amsterdam naar hun huis zou brengen.'

Piotr Gierek

Oprichter