Holie

Positive change

John M. Keynesplein 12-46
1066 EP Amsterdam
Naar de website

Merick Schoute & Valentijn van Santvoort

Founders

Holie is een impact-bedrijf uit Amsterdam en gelooft dat je business als een kracht moet gebruiken om het goede te doen. De missie is om een positieve impact op de planeet te maken. Want klimaatverandering is de realiteit en het wordt steeds erger. Bij Holie op kantoor wordt vaak gezegd, there’s nothing cool about global warming en Holie wil als bedrijf onderdeel zijn van de oplossing.

Holie doet dat op meerdere manieren. Enerzijds verkoopt het gezonde & 100% plantaardige producten met minimale impact op de planeet. Op dit moment hummus en granola, en later dit jaar komt daar een vleesalternatief bij. Verder investeert Holie 50% van de winst in het planten van bomen. Het doel is om 1 miljoen bomen te planten binnen 10 jaar om zo klimaatverandering tegen te gaan. Bomen en het creëren van natuur zijn een onmisbare schakel in de strijd tegen klimaatverandering en daarom heeft Holie dit onderdeel gemaakt van het business model.

Passie voor natuur en lekker eten
Na een aantal jaren te hebben gewerkt bij Ahold, hakte oprichter Merick eind 2017 de knoop door om te gaan ondernemen. Gedreven door een passie voor natuur en lekker eten ging hij aan de slag om een bedrijf te bouwen dat een positieve impact kon maken op de wereld. Want, er is niks cools aan global warming en Merick had de sterke wens om hier iets aan te gaan doen. Niet lang daarna was Holie opgericht: een plantaardig voedingsmerk dat producten met een missie verkoopt in supermarkten in Nederland, België en Duitsland. Merick heeft binnen het bedrijf de rol van ‘Chief Business’ en hij runt de show samen met 2 mede-oprichters: Marc & Valentijn. Allemaal zijn ze erg trots op wat er tot nu toe is bereikt, maar gelukkig voelt het nog altijd alsof ze net zijn begonnen.

Consument als onderdeel van de missie
Holie maakt al haar producten in en dichtbij Amsterdam volgens de volgende principes:

  • 100% plantaardig & vegan. Om de milieu-impact van onze producten te minimaliseren kiest Holie alleen voor de allerbeste plantaardige ingrediënten. Dit betekent dus ook geen palmolie en soja.
  • Gemaakt door de huischef van Holie. Smaak staat altijd op de eerste plek. De producten worden ontwikkel door chef-kok Marc, die jaren geleden heeft gekookt bij restaurant Vermeer, de Vijff Vlieghen en Krasnapolsky.
  • Gezond. Voeding moet voeden. Holie kiest daarom altijd voor gezondheid en voegt nooit suiker toe aan de producten.
  • Betaalbaar. Holie wil producten maken voor iedereen en niet alleen voor de happy few. Daarom zijn de producten altijd betaalbaar en voor een goeie prijs verkrijgbaar bij de lokale supermarkt.
  • Changemakers. Doordat Holie 50% van de winst investeert in het planten van bomen wordt iedere consument automatisch onderdeel van de missie van Holie.

Merick Schoute & Valentijn van Santvoort

Founders