Kesbeke

Amsterdams tafelzuur

Adolf van Nassaustraat 2-8
1055 RP Amsterdam
020 686 11 21
Naar de website

Oos Kesbeke

Eigenaar

Kesbeke maakt sinds 1948 het lekkerste tafelzuur van Nederland!

Over de maker
Het begon in 1948 in een keldertje in hartje Amsterdam, aan het Waterlooplein. Daar werden door Charles Kesbeke – grondlegger van het bedrijf – de eerste augurken en uien gewassen, gepekeld en in glazen potten gepasteuriseerd. Toen zijn zoon Camiel de zaak overnam, werd de groei van het bedrijf een feit. Hij heeft de aanzet gegeven om het bedrijf uit te bouwen. Ook nu staat er weer een Kesbeke aan het roer: Oos, zoon van Camiel, is nu de ‘directeur met hart’ zoals hij wordt genoemd. Bij Oos staat de deur altijd open, voor iedereen. De medewerkers zijn wat hem betreft familie. Zo was het bij Camiel (‘Kes’, zoals hij werd genoemd) en zo is het op de dag van vandaag bij Oos.

kesbeke

Het productieproces & duurzaamheid
Alles wordt in de eigen Kesbeke fabriek in Amsterdam met zorg gemaakt. Neem de onze augurken: deze worden met de hand geplukt, schoongeveegd, in bad gestopt, gedroogd, vertroeteld met speciale kruiden en specerijen en en tot slot met aandacht en zorg in een frisse pot gesopt. Voorzichtig, met de hand, zodat ze mooi van vorm blijven. Dan mogen ze ook nog even rusten, voor die echte Kesbeke smaak.

De fabriek is uiterst flexibel en in staat zowel kleine potten als grote verpakkingen te produceren. Kesbeke gelooft in de kracht van lokaal geproduceerd, duurzaam en eerlijke voeding. Dat wil zeggen dat er uitsluitend producten verwerkt worden waarvan de oorsprong en de versheid gegarandeerd zijn. De grondstoffen voor fijn tafelzuur zijn kwetsbare natuurproducten die met veel zorg en aandacht gekweekt en geoogst worden. Met deze visie proberen ze de mooiste en lekkerste producten te maken. Daarnaast loopt Kesbeke voorop als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe tafelzuurvariaties.

 

Oos Kesbeke

Eigenaar