Knits for Your Inspiration

Gebreid in hartje Amsterdam

Nieuwe Uilenburgerstraat 5
Amsterdam
06 272 707 51
Naar de website
simone van eerdenburg

Simone van Eerdenburg

Oprichter

Knits for your inspiration is een ontwerpstudio voor textiel, kleding en accessoires, met breien als specialiteit. Ze maken bijzondere sjaals en mutsen in reliefbreisels of met een dessin geïnspireerd op kunstwerken van bekende en minder bekende kunstenaars waaronder Rembrandt en van Gogh. Vesten in prachtige materialen en bijzondere vormen.

Over de maker
Na haar afstuderen aan Academie Minerva in Groningen werkte Simone van Eerdenburg gedurende bijna tien jaar als breiontwerper voor verschillende bedrijven, zoals Didi en Another Woman. Een leuke en leerzame periode, maar uiteindelijk besloot ze toch haar eigen ontwerpen aan de man brengen. Knits for Your Inspiration is in 2002 opgezet, vier jaar nadat Simone van Eerdenburg voor zichzelf begon.

Productieproces & duurzaamheid
Alles wordt in eigen atelier – in hartje Amsterdam – bedacht en gemaakt. “Een belangrijke drijfveer is om mijn eigen producten ook echt zelf maken”, aldus Simone. Hierdoor heeft ze niet alleen meer ruimte voor haar eigen creativiteit, maar ook om dingen te produceren die anderen te ingewikkeld of te veel gedoe vinden. ‘Ik gebruik zo weinig mogelijk naden en laat de gebreide stof zich vormen vanuit de techniek. Ik streef naar vloeiende vormen om het lichaam heen. Hierdoor is het eigenlijk niet nodig om in een breisel te knippen. Dit is in de loop der jaren mijn handelsmerk geworden. Maar het kost wel meer trial and error, en dus meer tijd.’

Voor elk product gebruikt Simone vaak verschillende soorten garens. De garens komen voornamelijk van heel goede spinners uit Italië, maar Simone heeft ook een goede leverancier in Nederland. “Het aanbod van biologische en sociaal verantwoorde garens wordt nauw op de voet gevolgd, maar hoewel die industrie erg in ontwikkeling is, is het vaak lastig om geschikte biologische garens te vinden. Door mijn eigenzinnige techniek vraag ik nogal wat van garens; ze moeten sterk zijn, maar ook zacht en aangenaam in het dragen.”

simone van eerdenburg

Simone van Eerdenburg

Oprichter