Lemon Poppy TEA

Wild herbal teas

Doctor Jan van Breemenstraat 1
Amsterdam
06 577 330 15 hello@lemonpoppytea.com
Naar de website

Edvina Erebara

Oprichter

Lemon Poppy TEA staat voor een natuurlijke, bewuste levensstijl. Oprichtster Edvina Erebara wil de wereld kennis laten maken met high quality, wilde kruidenthee afkomstig uit de mediterraanse bergen. Er zijn veel verschillende soorten thee, maar bijna geen theesoorten die in natuurlijke vorm verkrijgbaar zijn. Lemon Poppy TEA verkort de keten van boer naar keukentafel en biedt daarmee prachtige, pure, onbewerkte wilde theekruiden.

Over de maker
Al vanaf jongs af aan is Edvina Erebara geboeid door de flora en fauna die uit de bergen van haar thuisland Albanië groeien. Een populaire thee onder de Albanese bevolking is Mountain Tea of Çaj Mali. Al decennia lang wordt het gedronken vanwege de pure smaken en gezonde eigenschappen.

 

Met respect geplukt
Aangezien Çaj Mali vanaf 1500 meter hoogte in de buurt van de Middellandse zeekust groeit, is het vrij moeilijk te bereiken. De lokale boeren uit de omgeving helpen Edvina met het plukken van het plantje. Ook houden zij in de gaten wanneer de thee geplukt kan worden en of er al bloemetjes uit zijn gekomen. “Het is belangrijk dat het plantje met respect wordt geplukt”, vertelt Edvina. “Dus niet met wortel en al eruit, maar net daarboven. Het is belangrijk dat het voor zonsopgang wordt geplukt, want het directe licht is niet goed voor de theeplant als ze niet meer aan de grond zijn gehecht.”

Lovely Blends Collection
Inspiratie uit het verleden leidde tot The Lovely Blends Collection. Met nog een duurzaam schepje erbovenop. Edvina: “Bij het snijden en verwerken van onze thee houden we het kleinere materiaal apart, zodat er niets verloren gaat – ‘lovely leftovers’. We gebruiken alles wat we tot onze beschikking hebben. We doen dat met liefde voor de planeet, zo duurzaam mogelijk.”

De afgelopen periode was ook voor veel andere vrouwen hard werken, merkte ze op. “We kijken terug op een periode van overleven, maar ook van kracht en groei. Hardwerkende moeders en vrouwen die oude dogma’s op de proef stelden. Met deze nieuwe blends wil ik hun inzet vieren.” De nieuwe smaken hebben alle drie bergthee als basis: een ontspannende mix met calendula, kamille en lavendel. Een krachtige combinatie met wilde salie en marjoram en een bijzondere variant met hibiscus en Marokkaanse Roos.

Edvina Erebara

Oprichter