Lowlander Beer

Beer brewed with botanicals

Lowlander Beer
Willem Fenengastraat
Amsterdam
Naar de website

Frederik Kampman

Oprichter

“Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jarenlang in binnen- en buitenland bij zowel brouwerijen als distilleerderijen: ‘Als bierjongen kwam ik in de wereld van distilleren terecht en werd verliefd op botanicals. Ik was meteen nieuwsgierig naar de bijzondere smaken en wat voor karakter de kruiden ook aan bier zouden geven.’

Ontdekkingsreizen
Frederik vertelt verder: ‘De Lage Landen hebben een rijke historie van het bevechten én overwinnen van het water. Op verre reizen bedwong ons nieuwsgierige volk de wereldzeeën en namen zij kostbare kruiden en specerijen met zich mee. Nu willen wij deze botanische schatten combineren met de andere grote liefde van de Nederlanders: bier!

Lowlander Beer brouwt bieren met minstens zoveel karakter als de eerste Nederlandse ontdekkingsreizigers. De geheime kruidenmengsels die hiervoor worden gebruikt, zijn afkomstig van firma Jacob Hooy, die als sinds 1743 de expert is op het gebied van kruiden en specerijen.

Zes smaken met een verhaal
De botanicals in ieder bier uit het assortiment, bestaande uit White Ale, Pale Ale, I.P.A., Poorter, Ginger & Kaffir Lime en Grapefruit & Yuzu zijn geïnspireerd op één specifiek verhaal uit onze zeevaartgeschiedenis. Zo heeft de I.P.A. een Indonesisch tintje en is deze gemaakt met ketoembar en witte thee. De Lowlander Poorter is geïnspireerd op het verhaal van stoere mannen die op hun rug zakken met kruiden van scheepspoort tot stadspoort droegen. Vanuit dit verhaal wordt beweerd dat een ‘Porter’ bier zelfs een Nederlandse uitvinding is. Waar of niet, dit donkere bier wordt gebrouwen met zoethout en vanille en heeft een vol karakter.

De koers is gezet
In januari 2016 waren de eerste Lowlander Beers te krijgen in de Amsterdamse horeca. Inmiddels zijn de bieren landelijk verkrijgbaar en zijn de eerste stappen naar het buiteland gezet. Aan VOC mentaliteit dus geen gebrek!

Frederik Kampman

Oprichter