Mio Sieraden

Sieraden uit eigen atelier

Mio sieraden
Haarlemmerstraat 40
Amsterdam
0206241517 info@miosieraden.nl
Naar de website

Myrna & Jeroen

Eigenaren

Myrna en Jeroen ontmoetten elkaar op de Vakschool voor Edelsmeden. Daar ontstond de liefde voor elkaar én voor het vakmanschap. Omdat ze zich ook op het ontwerpen van sieraden wilden richten, deden ze daarna nog een jaar de Designstudie in Schoonhoven. In 2002 kregen zij de unieke kans om de winkel met atelier van Jeroens oude stagebedrijf over te nemen, in de gezellige Amsterdamse Haarlemmerstraat. Hun sieraden in het zicht van de klant kunnen maken en direct ook kunnen tonen in de winkel leek hen de perfecte combinatie! Inmiddels werken ze al jaren met plezier vanuit deze fijne en gezellige plek.

Het productieproces
De sieraden van Mio ontstaan op verschillende manieren, maar beginnen altijd met een hoop schetsen. In sommige gevallen werken Myra en Jeroen die uit op de computer. Daarna worden de sieraden met de hand in het atelier gemaakt. Achterin de winkel bevindt zich de werkbank waar de meeste sieraden ontworpen en vervaardigd worden.

Duurzaamheid
Wetende dat hun vak an sich niet heel duurzaam is, willen Myrna en Jeroen daar heel graag toch zoveel mogelijk verandering in brengen. Al jaren werken ze daarom met Fairmined goud en gerecycled goud. Ze bieden de klant de keuze. Fairmined is certificeringsinstantie die kleinschalige mijnbouw ondersteunt en focust op milieubescherming en de sociale ontwikkeling van de mijnwerkers. In tegenstelling tot andere mijnen krijgen Fairmined gecertificeerde mijnen een toeslag voor hun goud. Deze toeslag wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de gemeenschap waar de mijnwerkers leven.

Ook zijn Myrna en Jeroen trots op het feit dat ze ‘Labgrown’ diamanten, ook wel ‘synthetische diamanten’, in hun sieraden verwerken. Een synthetische diamant is een échte diamant, gemaakt in een laboratorium. In tijdloos wit, of zeldzaam gekleurd. Het is een bewuste, verantwoorde en eigentijdse keuze.

Daarnaast is het omsmelten van oude sieraden naar een mooi nieuw sieraad is iets wat ze bij Mio veelvuldig doen. Duurzaam, maar ook heel bijzonder vanwege het emotionele aspect dat vaak meespeelt.

Myrna & Jeroen

Eigenaren