Mister Kitchen

Van safari tot supermarkt

Mister Kitchen
Amsterdam
06 534 100 22
Naar de website

Daan Faber

Oprichter

Maarten Hoekstra

Oprichter

Igor Sorko

Oprichter

Mister Kitchen is een masculinair driemanschap van receptmakers en avonturiers. Alles wat Daan Faber, Maarten Hoekstra en Igor Sorko doen, komt vanuit een gezamenlijke hartstocht voor koken en eten. Voor Delicious magazine en Allerhande reizen ze al meer dan tien jaar proevend en schrijvend de hele wereld over. Op safari naar nieuwe smaken, vreemde ingrediënten of te gekke verhalen. Om daarna vol inspiratie in hun eigen keuken aan de slag te gaan. Daar komen ze, na eindeloos prutsen en proeven tot recepten waarvan zij denken dat de hele wereld ze móet proberen. Omdat ze beter en vooral lekkerder zijn dan wat er nu in de supermarkt ligt. Of juist omdat ze nog helemaal niet bestaan.

Pindakaas, spreads, burgers & rabarcello
Je kunt de producten van Mister Kitchen dus overal in de supermarkt tegenkomen. Wat dacht je van hun zeven smaken pindakaas, vier vegan V-Spreads, drietal nieuwe V-Burgers of Rabarcello, een Dutch Spirit van rabarber die ze samen met de distilleerderij Herman Jansen creëerden. Ook maken ze de lekkerste fruitspreads die een stuk minder zoet zijn dan reguliere varianten en worsten die het resultaat zijn van een bijzondere samenwerking tussen boer en kok.

Naast hun productlijn, organiseren de mannen tevens het Weekend van de Rollende Keukens op het Amsterdamse Westergasterrein, waar ze ook kantoor houden. Dit buurtfestival is inmiddels een begrip binnen en buiten Amsterdam en wordt jaarlijks door honderdduizenden foodliefhebbers bezocht.

Aparte krachten verbinden
Daan, Igor en Maarten leerden elkaar kennen toen zij als studenten samenwoonden in Groningen. Gedurende hun studietijd waren ze vaak meer bezig met koken en eten dan met hun studie. Ook al zijn ze een poosje allen hun eigen weg gegaan: de drang om met eten te werken bleef en dus stopten ze met hun banen om Mister Kitchen op te richten. De uiteenlopende expertises van de mannen – Daan’s achtergrond als creatieve reclamemaker, Igor’s verleden als theaterproducent en Maarten’s carrière als professionele kok (onder andere bij La Rive en bij Ron Blaauw) – komt het bedrijf enorm ten goede. Ieder heeft een andere specialiteit en kracht. Ze houden zich niet alleen bezig met het schrijven van recepten en het maken van producten, maar ook alles eromheen: het verhaal, de communicatie, de verpakking – de complete campagne.

Daan Faber

Oprichter

Maarten Hoekstra

Oprichter

Igor Sorko

Oprichter