Pastiche

Pittige smaken uit het Caribisch gebied

Bataviastraat 52A
Amsterdam
claude@pasticheplantbased.nl
Naar de website

Claude de Cuba

Oprichter

Bij Pastiche vind je ambachtelijke hot sauces. Geinspireerd op de Nederlandse Antillen, gemaakt in Amsterdam. Het assortiment bestaat uit drie unieke hot sauces, vol tropisch fruit en vurige kruiden.

Over de maker
Oprichter Claude; een dromer die altijd al een eigen bedrijf wilde hebben. Hij werd geboren op Aruba, verhuisde voor zijn studie naar Utrecht en belandde uiteindelijk in Amsterdam. Na zijn afstuderen wist Claude dat hij een poging wilde wagen om drie onderwerpen te combineren waar hij gepassioneerd over was: ondernemerschap, veganisme en branding. Een eigen restaurant kwam er niet van, maar het gemis van de hete sauzen uit het Caribisch gebied waren groot genoeg om de Pastiche hot sauces te ontwikkelen met, tot nu toe, drie hete sauzen waar hij erg trots op is.

Productieproces & duurzaamheid
“Het productieproces is heel straight forward“, aldus Claude. Alle ingrediënten worden in een grote kookketel gedaan. Daarin wordt het gekookt en met een grote staafmixer tot een saus gepureerd. De focus ligt daarbij op de kwaliteit en verhouding van de ingrediënten. Dan wordt alles met de hand in flesjes gedaan. “Pastiche plant-based is een vegan onderneming, alleen daarom al doen we het heel goed qua duurzaamheid. Verder gebruiken we alleen plastic labels op onze verpakking; voor de rest is alles te recycleren.”

Smaken
De sauzen van Pastiche zijn in drie smaken te verkrijgen:

  • Seaweed Guava Lava: dit recept bevat de zoetheid van rijpe en sappige guave met de zeer krachtige zeevruchtensmaak van dulse zeewier.
  • Papaya Faya: een klassieker op de Nederlandse antillen. De Papaya Faya – met papaya dus – is de meest veelzijdige uit de collectie en past goed bij ontbijt, lunch en diner.
  • Soursop Shock: de zuurzak vrucht levert een pittige, zure maar fruitige smaak als geen ander fruit.

Claude de Cuba

Oprichter