ROETZ

Circulaire designfietsen

Schaafstraat 17
1021 KD Amsterdam
020 8200 804
Naar de website

Tiemen Ter Hoeven

Oprichter

Tiemen Ter Hoeven is de oprichter van Roetz. Het viel Tiemen op dat in zijn oude werkveld veel hergebruikt werd, en producten dus deels circulair waren. Dit zette hem aan het denken over waar dit concept nog meer in toe te passen was. In Nederland zijn er jaarlijks één miljoen weesfietsen die achtergelaten zijn en niet meer worden opgehaald. Deze fietsen hebben vaak de schroot als bestemming, terwijl onderdelen als het frame en de voorvork nog prima in orde zijn. Deze frames zijn nu de basis van de producten van Roetz.

Gerecyclede basis
Sinds de oprichting in 2011 is Roetz geleidelijk uitgegroeid tot een bekend gezicht op de Amsterdamse straten. Het merk heeft nu zowel ‘gewone’ fietsen als e-bikes, welke ook een gerecyclede basis hebben. Roetz onderscheidt zich door de circulaire, kwalitatief goede en ook zeker mooie fietsen, welke tevens geheel te customizen zijn in de online configurator.

Roetz Fair Factory

Naast de duurzame missie van Roetz, heeft de Amsterdamse organisatie ook nog een stichting; de Roetz Fair Facory. De fietsen worden namelijk gemaakt door de unieke makers, die bij Roetz een opleidingstraject volgen tot volwaardig fietsenmaker. Dit zijn vaak mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die lastig ergens aan de slag kunnen. Met een diploma van Roetz kunnen deze mensen bij een fietsenmaker, of in een fabriek een baan vinden. Zo zijn de fietsen goed voor mens en milieu. De slogan van Roetz luidt niet voor niets “join our ride to a better world!”.

Tiemen Ter Hoeven

Oprichter