SAPINCA

Organic Power Elixirs

Van Speijkstraat 155
Amsterdam
Holland
0202090232 info@sapinca.com
Naar de website

Diederick Evers

Founder

De goddelijke drankjes van SAPINCA worden gemaakt van vergeten wortel- en vruchtensoorten en hebben daardoor een unieke smaak. Veel van deze ingrediënten werden al gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van Latijns America: de Inca’s, bij wie ze bekend stonden om hun krachtige smaak of medicinale werking. SAPINCA herontdekte deze unieke ingrediënten en het is gelukt ze samen te brengen in een flesje! Op dit moment liggen er twee varianten in de winkel: de ‘Organic Root Elixir’ en de nieuwe ‘Organic Fruit Elixer’. Beide vol en krachtig van smaak. Puur natuur, biologisch en alcoholvrij.

 “Op reis door Zuid-Amerika ontdekte ik allemaal nieuwe smaken en dat gevoel van ontdekking wilde ik in een fles weten te krijgen” aldus Diederick Evers, oprichter van SAPINCA.

Over de maker
Het verhaal begon in 2021 met Diederick Evers; smaakavonturier en ondernemer in hart en nieren. Al in de wieg kreeg hij de edele kunst van het kokkerellen mee. Samen met zijn moeder – een bekende chef kok en eigenaresse van een kookschool in de Amsterdamse Westergasfabriek – maakt hij verre culinaire reizen. Zo ontdekte hij de exotische smaken en ingrediënten van Afrika, Azië, het Midden-Oosten tot Latijns America. Je zou kunnen zeggen dat hier eigenlijk al het zaadje voor SAPINCA werd geplant.

Tijdens zijn ontdekkingsreis voor SAPINCA stak hij de bergen van Zuid-Amerika over en kwam hij in aanraking met oeroude culturen en bijzondere wortel- en vruchtensoorten. Hij ontdekte exotische namen waar ook hij nog nooit van had gehoord: wortels als yacon, galanga, ashwanganda en maca. Ook proefde hij unieke vruchten als de camu camu, acai en pink pitaya.

Enthousiast ging hij de keuken in. Als basis-ingrediënt nam hij gember en blauwe agave. Op zoek naar de juiste balans experimenteerde hij net zolang tot het recept helemaal klopte. Dankzij een speciaal bereidingsprocedé én de hulp van de geoefende smaakpapillen van een chef-kok, lukte het uiteindelijk de verschillende tonen en smaken op de perfecte manier samen te brengen.

Het resultaat: magische elixers met een unieke krachtige smaaksensatie en de kleur en kracht van de zon. Vol en krachtig, maar toch verfijnd van smaak. Een power boost voor je smaakpapillen en je zintuigen. Waarbij je met elke slok weer iets nieuws ontdekt.

Het productieproces
SAPINCA wordt gemaakt volgens een geheel ambachtelijk bereidingsproces, waarbij ze stapsgewijs en in de juiste dosering mengen en opwarmen. Dit proces wordt afgesloten met pasteurisatie zonder te koken, zodat niet alleen de unieke smaken behouden blijven, maar ook alle gezonde vitaminen en mineralen die er van nature in zitten. Hierdoor zit SAPINCA vol met gezonde bouwstoffen.

“We ontdekken steeds weer een nieuwe toepassing. SAPINCA is heerlijk om je dag mee te beginnen als shotje, maar ook lekker tussendoor als thee of als frisdrank met wat bruiswater. En als de zon ondergaat, gebruik je SAPINCA als basis van een overheerlijke mocktail of cocktail.”

SAPINCA is een woordspeling op Sap en Inca, maar ook afgeleid van de titel waar de goddelijke keizer van het Incarijk vroeger mee werd aangeduid, de ‘Sapa Inca’. De Sapa Inca werd door het volk vereerd als de bovennatuurlijke zoon van de zon. Ze noemen het dan ook een goddelijk drankje met de kleur en kracht van de zon.

SAPINCA is puur natuur en zit boordevol gezonde ingrediënten die bekend staan om hun krachtige smaak en nutritionele kwaliteiten. Ook goed om te weten: als natuurlijke zoetstof gebruiken ze biologische blauwe agave. Uiteraard ongeraffineerd.

highest quality imitation fendi shirts.convenient to use is usually a important highlight attached to who sells the best knockoff rolex datejust mens 126334 rolex calibre 2836 2813 automatic.
SAPINCA draagt bij aan een biologisch landbouwsysteem. Het gehele productieproces en alle ingekochte ingrediënten zijn bio en vegan gecertificeerd.

Children’s Nutrition and Clean Water Program
Met elke slok SAPINCA steun je Misión Huascarán. Dit is een non-profitorganisatie die het leven verbetert van de kinderen die in extreme armoede leven op het platteland van Peru. Het is moeilijk te bevatten, maar elke dag moeten deze kinderen – al vanaf hun vierde jaar – één tot vier uur lopen om naar school te gaan. Schoon drinkwater is hier ver te zoeken en zit vaak vol bacteriën en parasieten. Daarom worden waterfilters geïnstalleerd bij hun dorpen maar ook op de scholen, zodat ze altijd toegang tot schoon drinkwater hebben. Ze krijgen ook nieuwe (antibacteriële) drinkflessen, gemaakt van gerecycled aluminium. Deze kinderen zijn vaak ook ondervoed, daarom worden ze ze twee keer per week ondersteund met gezonde vitamines en mineralen op school.

Momenteel worden 10 scholen en 750 kinderen ondersteund. Een goed begin, maar er is nog heel veel werk te doen. Daarom is als doel gesteld om de komende vijf jaar minimaal 10.000 kinderen te ondersteunen en te voorzien van schoon drinkwater + de juiste vitamines & mineralen.

'Proef de magie van de oeroude ingrediënten van SAPINCA'

Diederick Evers

Founder