mail@sarusoda.nl
Leslie Dronkers en Sjoerd Spoelstra
Oprichters
Saru Soda produceert heerlijke duurzame siropen zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen en is bijna volledig biologisch. Er zijn 17 smaken, van Sassafras Rootbeer tot Ginger Lime en Cranberry Rose Hip tot Lemon Hop!
Over de makers
Saru Soda is in 2015 opgericht door Leslie Dronkers en Sjoerd Spoelstra, twee chefs. “Door massaproductie en industrialisatie zijn zoveel short-cuts genomen dat de smaak en originaliteit van frisdrank werd aangetast, daar wilden we wat aan doen.” Samen met een gespecialiseerd team nemen ze alle ervaring uit hun keukens mee om de lat hoger te leggen. Door met hele en natuurlijke producten te werken, krijgt soda weer de smaak zoals die ooit bedoeld was.
Productieproces & duurzaamheid
Duurzaamheid is bij Saru Soda geen keuze, maar een voorwaarde. De ambachtelijke siropen worden gemaakt met biologische rietsuiker en hele ingrediĆ«nten van de beste leveranciers. Alle ingrediĆ«nten zijn van biologische herkomst of zorgvuldige wildpluk. Alle soda’s worden gemaakt met 100% zonne-energie en transporteren gebeurt veelal elektrisch.
Lokaal leidingwater maakt dat er met post-mix of een bruisend-watertap frisdrank geschonken kan worden zonder een groot deel water te vervoeren. Hiervoor is Saru Soda samenwerkingen aangegaan met onder andere Zereau Drinks, Robinetto (BE) en van Duinen horeca service. Ook voor het afval wordt een bestemming gezocht. Zo maken ze eau-de-vie (alcoholische drank) van de resten kweepeer en zijn ze bezig met een biovergasser.
'Forcing the world of soda to up its game'