Slagerij Woorts

Slagerij

Hollandse Kade 31
Abcoude
0294282010 info@slagerijwoorts.nl
Naar de website

Peter Woorts

Eigenaar

Slagerij Woorts had jarenlang een locatie op de Maastraat in Amsterdam. Deze heeft inmiddels een nieuwe eigenaar, maar de geliefde ossenworst en filet americain worden nog steeds door Woorts geproduceerd en geleverd aan verschillende grossiers en supermarkten.

Over de makers
Piet Woorts opende in 1964 de deuren van Slagerij Woorts op de Maasstraat. Zoon Peter komt er vanaf zijn vijftiende ook werken. Vader en zoon waren beide erg content met de samenwerking. Sinds de start van de slagerij zijn de ossenworst en filet americain meest populaire producten. Jarenlang produceert Woorts dit achterin de slagerij, in dezelfde ruimte waar het vlees voor de winkel wordt uitgebeend. Met de introductie van nieuwe, strengere hygiëneregels werd het bedrijf in 1989 gedwongen om de productie te verhuizen. Het werd Abcoude, onder de rook van Amsterdam.

Na 57 succesvolle jaren stopte Woorts in 2022 met hun slagerij in de Maasstraat (overgenomen door Arend ten Wolde). In Abcoude maakt Woorts echter nog elke week een grote hoeveelheid ossenworst en filet americain die wordt geleverd aan verschillende grossiers en supermarkten. Inmiddels is Peter eigenaar van Woorts.

Ambachtelijk productieproces
Een van de belangrijkste factoren voor de slagerij is dat alles met respect voor het product en de consument wordt gedaan. Slagerij Woorts werkt samen met slachterijen die op traditionele wijze te werk gaan. Peter: “We willen dat er met aandacht gewerkt wordt, zodat het dier, en het vlees, krijgt wat het verdient.” Het rundvlees dat bij de slagerij wordt aangeleverd, is afkomstig van verschillende Nederlandse boerderijen.

Door op bestelling te werken, heeft Woorts altijd verse ingrediënten. “Op dinsdag wordt de koe geslacht, op donderdag is het worst.” Slagerij Woorts is onder andere BRC-gecertificeerd en een groot deel van de producten heeft het Beter Leven keurmerk met twee sterren of het Bio Keurmerk met drie sterren, waar ze natuurlijk ontzettend trots op zijn.

Momenteel heeft Slagerij Woorts geen eigen website.

Peter Woorts

Eigenaar