The Holy Spiritus

Brouwerij, stokerij & evenementen

Hoofdstraat 4
Sint Jansteen
info@theholyspiritus.com
Naar de website

Goderic Van den Brande & Tom Genbrugge

Oprichters

The Holy Spiritus maakt 100% pure ciders, honingwijnen, distillaten en likeuren – allemaal ambachtelijk gebrouwen in een kerk. Vandaag de dag huisvest de Sint Johannes de Doper Kerk in Sint Jansteen The Holy Spiritus.

Over de makers
De ondernemers achter The Holy Spiritus zijn Tom Genbrugge en Goderic Van den Brande. Beiden hebben meer dan een decennia ervaring met het produceren van dranken gemaakt van fruit en/of honing. Wat in eerste instantie geheel onschuldig is begonnen als een hobby, veranderde al snel in een passie en leidde in 2018 tot de oprichting van The Holy Spiritus. “Als je zo gepassioneerd bezig bent als wij met het bedenken van de meest uiteenlopende dranken voelt elke creatie als een geboorte.”

Het productieproces & duurzaamheid
Van de meest uiteenlopende regionale grondstoffen brouwen en stoken ze bij The Holy Spiritus hun unieke en verlichtende dranken. “We trachten zoveel mogelijk lokaal geteelde, gekweekte producten te verwerken in onze dranken.” Van een appel maken ze bijvoorbeeld diverse producten met zo min mogelijk gebruik van machines en zo min mogelijk afval. Reststromen worden verwerkt en ze zijn innovatief in hun productiemethoden waarbij het ambachtelijke proces wordt bewaakt. Sinds begin 2024 werkt The Holy Spiritus volledig CO2 neutraal.

De meeste producten die ze onder eigen label The Holy Spiritus en Sliertemie* produceren, hebben ook het keurmerk Zeker Zeeuws. In januari 2023 heeft The Holy Spiritus het in het naastgelegen dorpje het bedrijf Sliertemie overgenomen – anders zou dit lokale bedrijfje verdwenen zijn.

'Van natuurlijke grondstof tot godendrank'

Goderic Van den Brande & Tom Genbrugge

Oprichters