VANMAX

Why nut?

Maasstraat 90
Amsterdam
06 422 316 85
Naar de website
Maxine met haar VANMAX pindakaas

Maxine Mantel

Oprichter

VANMAX is een Amsterdams pindakaasmerk. In de eigen pindakaasmakerij, midden in de stad, worden pindakazen ontwikkeld en ambachtelijk gemaakt.

Over de maker
Het idee voor VANMAX is ontstaan bij Maxine Mantel, thuis in de keuken. Goed eten en in de keuken staan, gecombineerd met ondernemerschap, vindt ze het mooiste wat er is. Na experimenteren en presenteren op markten nam Maxine het besluit haar pindakaas onder VANMAX op de markt te brengen. Écht eten beschikbaar maken en daarmee ambacht en bewustzijn terugbrengen. Het gaat er daarbij niet om ‘hoeveel’ of ‘hoe duur’, maar om kwaliteit en genieten.

Het productieproces & duurzaamheid
De pindakaas wordt ambachtelijk gemaakt. De pinda’s en noten komen rauw binnen en worden vervolgens geroosterd in de oven (niet in olie). Daarna worden de pinda’s en noten vermalen tot pasta. Hierbij wordt wat pinda-olie en kokosolie, zout en soms chilipeper toegevoegd. Geen e-nummers, geen suikers, geen palmvetten of soya-olie. Dit is beter voor onze gezondheid en veel lekkerder. Vervolgens worden de potten met de hand gevuld, ingepakt en per fiets geleverd aan de winkels.

'Echt lekkere pindakaas. Zonder palmvet, met heel veel pinda's en noten!'
Maxine met haar VANMAX pindakaas

Maxine Mantel

Oprichter