Wool & Water

Individuality is in the detail

Bos en Lommer
Amsterdam
06 83 143 998
Naar de website

Alice O’Connell

Oprichter

Bij Wool & Water vind je vlinderdassen, stropdassen, bretels, mini vlinderdas halskettingen en spelden, handgemaakt van duurzame vezels speciaal voor jou, hem, haar of hen. Het is een uniek accessoirelabel voor wie zich graag eclectisch en goed kleedt. Hoewel ze van oudsher worden beschouwd als accessoires voor herenkleding, zijn de strikjes, bretels en stropdassen van Wool & Water ontworpen als genderneutrale stukken.

Over de maker
Wool & Water is in 2014 gelanceerd en wordt gerund door Alice O’Connell, vanuit haar tuinstudio in Amsterdam West. Alice stimuleert het uitdrukken van je persoonlijkheid door middel van je stijl. “Een vlinderdas van Wool & Water is een uniek outfitdetail dat een gesprek op gang brengt en een sprankje humor en vleugje originaliteit uitstraalt. Het zijn gebreide, creatieve details die een tweede kijk uitlokken en een gelijkgestemden identificeren.”

Productieproces & duurzaamheid
Elk stuk is handgemaakt door Alice op een met de hand aangedreven huishoudbreimachine (circa 1979), wordt met de hand gefelst en zorgvuldig afgewerkt. Wool & Water-stukken zijn gebreid van duurzame vezels; vezels die zijn gered van de stortplaats en die de prachtige en gevarieerde kwaliteiten van wol, katoen en de nieuwe vezel Eco Tec (gesponnen van gerecyclede plastic flessen) laten zien. Wanneer je ze goed verzorgd gaan ze een leven lang mee.

Er worden slechts 50 stuks gemaakt van elk ontwerp, waardoor elk item limited edition is.

Alice O’Connell

Oprichter