Zuivere Koffie

Koffiebranderij in de bajes!

Zuivere Koffie Zaandam
Middenweg
Zaandam
Naar de website

Jemuel Lampe

Oprichter

Zuivere Koffie is ’s werelds eerste koffiebranderij in de bajes. Zuivere Koffie biedt gemotiveerde (ex-)gedetineerden een tweede kans in het leven door het leren van een ambacht en begeleiding naar betaald werk.

Over de maker(s)
Zuivere Koffie is opgericht door Jemuel Lampe, die zelf op jonge leeftijd met politie en justitie in aanraking is gekomen. Jemuel bleek echter veel in zijn mars te hebben. Een enorm gevoel voor smaak en kennis van koffie gaven hem een tweede kans in het leven. Deze greep hij met beide handen aan en zo ontpopte hij zich tot een bekende koffie ondernemer. Met Zuivere Koffie heeft hij de missie om recidive te verlagen en mensen een tweede kans in het leven te bieden.

Door de samenwerking met Dienst Justitiële Inrichtingen werd ’s werelds eerste koffiebranderij in de bajes geopend. Hier is het Zuivere Koffie Reïntegratie Model ontstaan. Hier worden hoogwaardige producten gemaakt en tegelijkertijd worden gedetineerden opgeleid en leren nieuwe skills die bij vrijlating helpen om een betaalde baan te vinden. Zuivere Koffie levert aan kantoren, horeca en consumenten via haar website, maar ze hebben ook twee kleine koffie zaakjes in Amsterdam, waar de barista’s altijd een verhaal hebben.

Het productieproces & duurzaamheid
De koffiebranderij van Zuivere Koffie is klimaatpositief. In deze energie regeneratieve productiefaciliteit in de bajes in Zaandam werken 70 gemotiveerde gedetineerden aan de mooie producten van Zuivere Koffie. Zuivere Koffie werkt alleen met hoge kwaliteit producten waar ze een eerlijke prijs voor betalen. Ze produceren hun producten met een minimale footprint. “In alles kiezen we voor de meest duurzame oplossing, waar mogelijk”. Ze zijn PSO30+ gecertificeerd en daarmee een geliefde partner voor partijen die Social Return on Investment willen invullen. Hoge kwaliteit, minimale footprint, maximale impact. End-to-end impact noemen ze dat bij Zuivere Koffie.

Jemuel Lampe

Oprichter