24H Oost – Tips voor Makers

Amsterdam Oost is booming! Daarom trekken we het eerste weekend van februari massaal in oostelijke richting om te kunnen genieten van alle leuke dingen die dit stadsdeel te bieden heeft. Wij maakten een kleine selectie van onze favoriete activiteiten. Het volledige programma van 24H Oost zie je hier.

Magische Modetruc
Wist je dat je wollen kleding, maar ook spijkerbroeken en meubels kunt repareren zonder naald en draad? Neem je kapotte sokken, trui of muts mee, en leer het oude toverambacht van het ‘stoppen’. Je kunt vrij in- en uitlopen.
Magische ModetrucHandmade Heaven
Zaterdag 13 februari, 12.00-16.00 uur

Workshops Lassen en Houtdraaien
Altijd al eens willen lassen, smeden of hout willen bewerken? Kom dan de professionele hout- en metaalbewerkingsmachines uitproberen of volg een rondleiding bij een echte ambachtsman.
Workshops Lassen en HoutdraaienOpenbare Werkplaats Amsterdam
Zaterdag 13 februari, 12.00-17.00 uur

Print, Press &… Play!
Druk je eigen letterpress-poster op een antieke drukpers. Met houten en loden letters creëer je door middel van deze bijzondere techniek een prachtig reliëf in het papier. Na de workshop (14.00-16:00 uur, aanmelden) is iedereen welkom voor live muziek en het drukken van eigen single-hoesjes.
Print, Press &… Play!Grafisch Werkcentrum Amsterdam
Zaterdag 13 februari, 14.00-17.00 uur