Deze makers wonnen de Amsterdam Food Pitch én sleepten daarmee het Keurmerk in de wacht!

Op maandag 25 juni vond de uitreiking van de Amsterdam Food Pitch plaats: een verkiezing van het lekkerste product van 2018, georganiseerd door De Kweker. Van de 11 finalisten kwamen Mama Madina’s en Dough-to-go als winnaars uit de bus. Zij wonnen niet alleen een mooie geldprijs om hun product in de markt te zetten; ze sleepten hiermee direct het Amsterdam Made Keurmerk in de wacht!

Wat is de Amsterdam Food Pitch?

De Amsterdam Food Pitch is door De Kweker in het leven geroepen om het vijftigjarig bestaan van de groothandel te vieren. Ze gingen begin 2018 op zoek naar makers (in de dop) die een superieur biertje brouwen of de beste sambal maken. Een product dat een aanvulling is voor elke (professionele) keuken. Tientallen makers meldden zich aan, en een professionele vakjury beoordeelde de inzendingen.

Amsterdam Food Pitch

Mama Madina’s en Dough-to-go verrasten de jury en vullen een gat in de markt. Binnenkort liggen beide producten in de schappen van De Kweker.

Mama Madina
Dit glutenvrije zuurdesem brood is gemaakt van onder andere maismeel, rijstmeeld, boekweitmeel en maizena. Het zuurdesembrood is niet zo zwaar als de meeste glutenvrije broden volgens de bakker, die zelf een glutenallergie heeft.

Dough-to-go
Gekoeld, kant-en-klaar en geportioneerd deeg dat een maand houdbaar is. Het deeg wordt ambachtelijk bereid en kent verschillende soorten, zoals chocolate chip cookie, oatmeal, speculaas, zandkoekjes, kruidnootjesdeeg en gingerbread.

Naast het lekkerste product van 2018 werd er ook nog een prijs uitgereikt voor het duurzaamste product. Die titel mag Annelies Hermsen met haar Bokken Bouillon dragen.