Amsterdam Light Festival: pracht langs de gracht

Op 30 november gaat een van de populairste festivals van Amsterdam weer van start: het Amsterdam Light Festival, dat doorloopt tot eind januari. Ook dit jaar belooft het weer mooie plaatjes op te leveren met lichtinstallaties van 35 kunstenaars, waaronder de Chinese kunstenaar Ai Weiwei.

Wat kun je verwachten?

Tot en met 21 januari 2018 verlichten 53 dagen lang verschillende kunstwerken de stad. Er is een waterexpositie op de grachten en een landexpositie op het Marineterrein. Een van de grootste creaties zal het kunstwerk van Ai Weiwei zijn, een 7,5 kilometer lang lichtobject dat alle kunstwerken langs de vaarroute met elkaar verbindt. Weiwei heeft zijn werk de toepasselijke naam Red Line meegegeven: het loopt letterlijk als rode lijn door het festival.

Amsterdam Light Festival

De installaties zijn uiteraard gratis te bekijken, maar je kunt ook met een van de georganiseerde wandelingen of boottochten meegaan, waardoor je meer te weten komt over de kunstenaars en (de verhalen achter) hun creaties. Kijk voor meer informatie op de website van het Light Festival.