Amsterdam Made Café

Op 19, 20 en 21 augustus opent op het Marineterrein het Amsterdam Made pop-up café. In het café zijn van bijna 30 Amsterdam Made-leden producten verkrijgbaar. De producten zijn eerlijk, duurzaam en lokaal geproduceerd. Amsterdam Made laat met dit pop-up café zien dat producten in Amsterdam worden geproduceerd en dat het belangrijk is om lokale maakindustrie te stimuleren. ‘Het zorgt voor werkgelegenheid, diversiteit en uiteindelijk tevreden consumenten,’ aldus Marit Timmerman, managing director van Amsterdam Made. 
Het Amsterdam Made café wordt ingericht op de begane grond en buitenruimte van Makerversity. Tijdens dit weekend kan het publiek genieten van producten met het Amsterdam Made keurmerk zoals worsten van Brandt & Levie, Frites uit Zuyd, bolletjes ijs van IJscuypje, bitterballen van Recht & Rond, de zachte vodka van The Stillery, de frisse ales van Lowlander Beer, de biertjes van Brouwerij ’t IJ en nog veel meer. De muziek is onder begeleiding van de Funk Karavaan. Tijdens het Amsterdam Maker Festival staat het Marineterrein volledig in het teken van ambacht en creativiteit. Meer dan 100 makers laten het publiek meer zien over o.a. Virtual Reality, Stop Motion movie making en Robotics. Het festival is gratis en voor iedereen toegankelijk.
Amsterdam Made
Het Amsterdam Made Café is een pop-up etablissement van stichting Amsterdam Made, een community platform met meer dan 250 leden uit Amsterdam en omstreken. Het platform is in 2015 opgericht om lokale makers te promoten en ondersteunen en om duurzaamheid te stimuleren. Daarnaast heeft de stichting het “Amsterdam Made keurmerk” die wordt toegekend aan kwalitatief hoogwaardige, creatieve, innovatieve en duurzame producten die binnen de regio worden gemaakt.