De Amsterdamse Maakwereld: #07

Begin deze maand opende de Makerversity haar deuren op het Marineterrein. Na het succes van de Londense Makerversity was het tijd voor een tweede vestiging. Tom Tobia (mede-oprichter) vertelt: ‘Amsterdam is een creatieve stad bij uitstek; het was een vanzelfsprekende keuze voor een tweede vestiging. Makerversity helpt start-ups met groeien en jonge creatieve professionals met het vinden van hoogwaardige banen binnen innovatieve sectoren.’ De Makerversity jaagt drie ontwikkelingen aan: het huisvesten van makers, het ter beschikking stellen van de nieuwste apparatuur en het overdragen en stimuleren van kennis. De komende tijd zal Amsterdam Made dus te vinden zijn op deze inspirerende locatie. Zie jij dat als maker ook wel zitten? Dan heb je geluk, er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Bekijk de website voor meer info.

Dan het tweede nieuwtje: Wool & Water lanceert volgende week haar nieuwe collectie met zes nieuwe Bow Ties. De nieuwe ontwerpen worden gemaakt van katoen en lamswol. Per design worden er slechts 25 strikjes verkocht. Een echte limited collection dus! Om de nieuwe collectie te vieren publiceert Wool & Water een serie interviews met inspirerende bow tie-dragers. Zij delen hun verhaal en lichten hun keuze voor een van de strikjes toe.

Amsterdam is weer een uniek winkelconcept rijker met X BANK. Al doet het woord “winkel” het concept eigenlijk te kort. Het 700m2 grote pand is te vinden op de begane grond van het luxueuze W Hotel (in het pand van het voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank in de Spuistraat). Er wordt design van alle soorten en maten verkocht en de ruimte wordt ook gebruikt als expositieruimte, galerie, én meeting point voor iedereen die van design, art en fashion houdt. En nog een leuk feitje: je vindt er de producten van onze Amsterdamse makers: BARENTSZ-urban fabricDaphny RaesVlieger & VandamO My Bag en VELORETTI.

x-bank


Tot slot! Amsterdam Made is druk bezig met het ontwikkelen van onze webshop. De bedoeling is dat jij straks alle echte Amsterdamse producten overzichtelijk terug kunt vinden onder één knop. Houd het in de gaten, binnenkort meer nieuws hierover!