De Amsterdamse Maakwereld #13

Dit weekend is er ontzettend veel leuks te doen in de stad. Hieronder een aantal aanraders.

In 2016 was het een van de leukste weekenden van het jaar: het Ambacht in Beeld Festival. Workshops, masterclasses, lezingen, demonstraties en films toverden De Hallen om tot gigantische exhibitieruimte die volledig in het teken stond van het maken. Zelf heb ik leren breien (ik ben weliswaar niet verder gekomen dan een kwart sjaal, maar ik heb geen doorzettingsvermogen) en de beeldhouwkunst van Peter ter Maten mogen bewonderen. Aankomend weekend (23, 24, 25 september) vindt het festival weer plaats, en dit jaar hebben ze weer fantastische workshops in spe: van Star Wars origami vouwen en graffiti spuiten tot weven en whiskey proeven. Bovendien kun je genieten van een lezing van Ely Dagher, Gouden Palm winnaar voor Waves ’98, een demonstratie van meestergraveur Hank Robinson, en een masterclass passementerie van Patrice Cantalejo. Gaan. Je zult er geen van spijt hebben.

Nu je toch al in West bent kun je net zo goed langs BierWest, op 24 en 25 september in het Rembrandtpark. De weerberichten beloven een zonnige, warme zaterdag – perfect om biertjes te drinken in het park. Lekker eten en goede muziek erbij en je weekend kan niet meer stuk. Proef het bier van onder andere Brouwerij Pampus, Amsterdam Brewboys, Oedipus Brewing, Berging Brouwerij en Lowlander Beer. Kaartjes kunnen hier gekocht worden.

Leuke nieuwtjes van Amsterdamse makers

De chocolademaker Algae Factory, die chocolade maakt met spirulina en algen, gelooft volledig in de purpose economy. Zij hebben onlangs hun eerste repen geleverd aan kinderen in Togo. Met elke aankoop help je hun om hun doel te bereiken: om met duurzame en gezonde producten ondervoeding te bestrijden.

Monsak, recente ontvanger van het Amsterdam Made keurmerk, heeft een nieuw atelier/winkel geopend op de Orteliusstraat (achter Bar Spek). Meer ruimte betekent een groter assortiment tassen en accessoires, vers van de pers! Monsak staat daarnaast, samen met Pikaplant, in de nieuwste editie van B&B Magazine, een gratis tijdschrift gericht op toeristen en hosts van bed en breakfast locaties.

monsak-pikaplant-weekoverzicht

Sinds kort hebben wij er een aantal leuke nieuwe makers bij. Ontdek via onze website de makers van Jan Gotjé Noten, een van de bekendste notenspecialisten van de stad; THULL’S, maker en verkoper van pickles, condimenten en gefermenteerde producten; de mooie en duurzame sieraden van Atelier Luz; de ambachtelijke ijslollies van IJsmanschap; en Vinx Hollands Glorie, Amsterdamse sieradenontwerper die inspiratie haalt uit de Gouden Eeuw.