Amsterdamse juweeltjes: deze sieraden worden in de hoofdstad gemaakt

Uono

Sieraden alleen voor vrouwen? Welnee, UONO maakt armbanden voor de moderne man met een eigen stijl. De armbanden kenmerken zich door vernieuwende sluitingen en organische, vloeiende vormen. De armbanden zijn digitaal ontworpen en volledig in Nederland gemaakt. Met de hand en van eerlijke materialen. Lees hier meer over UONO.

Saddal

Wist je dat Amsterdam al meer dan vierhonderd jaar een van de grootste en bekendste diamantsteden ter wereld is? Arnold Saddal besloot in 1994 iets met deze bijzondere grondstof te doen en opende zijn eigen atelier. Lees hier meer over Saddal.

Oogst Sieraden

Midden in de bruisende Jordaan is de kleine goudsmederij van Oogst Sieraden te vinden. Ellen Philippen en Lotte Porrio toverden de zaak in 2011 om tot een lichte winkel met achterin hun eigen open atelier. Hier creëren ze samen (op maat gemaakte) ringen, colliers, oorbellen, armbanden, spelden, manchetknopen en trouwringen. Lees hier meer over Oogst Sieraden.

Nanini

Dat het leven van een edelsmid niet altijd over rozen gaat, weet Nina Strategier van Nanini maar al te goed. ‘Mijn handen zien er niet uit en het vele priegelwerk haalt soms het bloed onder mijn nagels vandaan.’ Desalniettemin heeft Nina liefde voor het vak. ‘Het leukste vind ik dat ik mooie dingen kan maken, die niet iedereen zomaar kan maken.’ Lees hier meer over Nanini.

Nikki Namasté

Industrieel ontwerper Lydia Kielste heeft een passie voor fijne materialen. Dat leidt tot fantastische sieraden onder de naam Nikki Namasté. Inspiratie haalt ze uit de vele reizen die ze maakt. Lees hier meer over Nikki Namasté.

Nadine Kieft Jewelry

Het was een sprong in het diepe toen Nadine Kieft in 2007 besloot om haar eigen atelier te openen. Het was een stap die al jaren in de maak stond, vanaf het moment dat zij sieradenontwerp als vak koos. Nadine werkt voornamelijk met goud, zilver en edelstenen zoals smaragd, saffier en topaas. Lees hier meer over Nadine Kieft Jewelry.

Gassan

Gassan Diamonds is een oud-Hollands familiebedrijf dat al sinds het midden van de twintigste eeuw ongeslepen diamanten omtovert tot schitterende juwelen. Het hoofdkantoor is verstopt achter het Waterlooplein, in de voormalige Boasfabriek op de Nieuwe Uilenburgerstraat. Lees hier meer over Gassan

AmsterGem

Soms blijken onderdelen uit oude sieraden prima te integreren in een nieuw ontwerp. Dan kan het zomaar zijn dat granaten uit oma’s collier weer schitteren in een constructie van gecoat staaldraad gecombineerd met een gegoten keramisch element. AmsterGem zorgt ervoor dat verstofte sieraden nieuw leven in wordt geblazen. Lees hier meer over AmsterGem.

Atelier Luz

‘Dit is het,’ dacht ze, toen ze als meisje op school bij handenarbeid een sieraad moest maken. Nu ontwerpt en vervaardigt Marike Hauser haar prachtige sieradencollecties onder de naam LUZ, een Amsterdams atelier dat staat voor mooi design, kwaliteit en duurzaamheid. Lees hier meer over Atelier Luz.

Caron Fitzpatrick

Caron Fitzpatrick is ambachtelijk edelsmid en sieradenontwerpster. Ze werkt met sterke concepten: haar sieraden vertellen een verhaal en hebben een boodschap. Ze zijn stoer en hebben een industriële en architectonische uitstraling. Simpele krachtige vormen, maar toch verfijnd en stijlvol. Lees hier meer over Caron Fitzpatrick.