Amsterdam
020 78 50 193
Nadine Kieft
Jewelry designer
Nadine Kieft Jewelry is het down to earth sieradenlabel dat de liefde vormgeeft in ambachtelijke, op de persoon afgestemde unieke stukken. In eigen atelier maken zij trouwringen, verlovingsringen, assieraden, kettingen, oorbellen en armbanden.
Over de maker
Het was een sprong in het diepe toen Nadine Kieft in 2007 besloot om haar eigen atelier te openen. Het was een stap die al jaren in de maak stond, vanaf het moment dat zij sieradenontwerp als vak koos. Op vakantie in Berlijn had zij een goudsmid ontmoet die vanuit huis werkte en onder andere sieraden verkocht in Japan. Dat inspireerde Nadine; ze zou zelfstandig kunnen werken en maken wat ze zelf écht mooi vond. Haar eerdere plan om journalist te worden werd opzij gezet en ze schreef zich in bij de Vakschool voor Edelsmeden. Hoewel ze daarna de ambitie had om voor zichzelf te werken, had ze na haar afstuderen meteen een baan nodig en ging aan de slag bij Gem Kingdom, een Amsterdams sieradenbedrijf. Drie jaar later, met ervaring, een dosis zelfvertrouwen en wat meer financiële zekerheid, startte ze haar eigen bedrijf: Nadine Kieft Jewelry.
Productieproces & duurzaamheid
Evenals de Berlijnse goudsmid begon ook Nadine eerst in haar eigen woonkamer, maar inmiddels heeft ze een prachtig atelier in Amsterdam Oost. Op afspraak kun je langskomen om de collectie te bekijken of een nieuw ontwerp te bespreken. In het atelier zie je ook de smeden werken aan de sieraden. Het team werkt aan maatwerkopdrachten en eigen collecties. De ontwerpen zijn een mix van kunst, mode en natuur. Stoer, edgy, ambachtelijk, verfijnd en tijdloos. Nadine Kieft werkt enkel met massief 14 en 18 karaat goud, zodat de sieraden van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven.
Er wordt met name met goud gewerkt, veelal Fairtrade of gerecycled. Het goud dat tijdens het maken overblijft, wordt opgevangen in een lade in de werkbank. Om ervoor te zorgen dat verschillende soorten metaal niet mengen, is elke werkbank gereserveerd voor één type metaal. De grote stukken smelten ze zelf om en het goudvijlsel dat is gemengd met kleine stukjes vuil leveren ze in bij een recyclebedrijf dat het reinigt, smelt en er weer goudplaat en -draad van maakt.