De Amsterdamse Maakwereld: Week #42

Zaterdag was de eerste dag van Dutch Design Week en Studio Roex, House of Thol en Frederike Top Design hebben met hun ontwerpen al een aantal mooie dagen achter de rug. Het festival duurt nog tot zondag dus koop een treinkaartje en ga naar Eindhoven voor een goede dosis inspiratie.

Afgelopen week heeft Kesbeke een eigen app gelanceerd, vol informatie over Kesbeke producten en mooie zuurrecepten van onder andere Ron Blaauw (Kesbeke worteltjestaart!) en Lucas Rive. Daarnaast kan je uren het Kesbeke spel spelen – als je de hoogste score behaalt kun je een Kesbeke prijzen pakket winnen!

Kesbeke is niet de enige die mooie dingen weggeeft. Om meer Instagram volgers te krijgen heeft O My Bag de “Urban Jungle Contest” gelanceerd! Post op Instagram een foto van jouw O My Bag in een urban jungle met de hashtag #OMBurbanjungle en tag vijf of meer vrienden om kans te maken op de O My Bag Weekender. De winnaar wordt op 7 november bekend gemaakt.

Roetz Bikes heeft afgelopen week honderd nieuwe fietsen geleverd aan de NS. Door middel van screening, demontage, reiniging, reparatie en assemblage wordt de oude vloot vervangen door nieuwe, hergeproduceerde fietsen die bestaan uit bijna 70% hergebruikte materialen. De OV-Fiets/Recycle is daardoor een stuk duurzamer en veiliger dan nieuwe of tweedehands fietsen.

Dankzij een samenwerking tussen Crowdyhouse en Bol.com is het nu mogelijk om bij het Design Platform meubels en woonaccessoires van opkomende Nederlandse ontwerpers te kopen. Onder andere Holyscrap, Studio Roex en House of Thol zijn onderdeel van het Design Platform.

orphandoll

 

In het kort

KatnKoe heeft een nieuwe schoudertas: de handgemaakte leren ‘Simple Tote’ in zandkleur. Kywie introduceert de Kywie demí, een kleine wijnkoeler die perfect is voor kleine flessen wijn of flesjes water. Amsterdams Spuitwater heeft voor het restaurant Ko Chang op maat gemaakte flessen gemaakt. Producten van Two-O zijn nu te koop bij Gather in Haarlem en Pindakaas VANMAX heeft een mooi stukje gekregen in Flow Magazine.