De Amsterdamse Maakwereld: week #49

Naast alle Sinterklaasgezelligheid en lokale markten als de Local Goods Market en de Sunday market, hebben onze makers zeker niet stilgezeten.

Om te beginnen hebben we een nieuwtje over Frederik Roijé. Hij maakte een serie broodplanken geïnspireerd op porseleinen bordjes uit de collectie van het Rijksmuseum. De houten planken zijn gegraveerd met puntjes in een patroon dat lijkt op de beschildering van het originele bord. Wij vinden de planken prachtcadeaus voor onder de kerstboom!

Dan het tweede nieuwtje! De MobileHomes van Studio ROOF werden afgelopen weekend gebruikt bij een fundraiser in het Spaanse Malaga. Hier werden de huisjes beschilderd door verschillende kunstenaars en vervolgens geveild. De opbrengst gaat naar Fundación Vicente Ferrer, een NGO die helpt met het opzetten van scholen in India. En dat vinden wij mooi!

Onze maker Chiel Bodt van Indusigns is vanavond op tv te zien. In het programma van BNN, ‘Oud en Nieuw’ zie je iedere maandagavond hoe de deelnemers van het programma de mooiste dingen maken met oude en nieuwe voorwerpen. Je ziet Chiel vanavond om 20.30 uur op NPO3 en als je niet kan wachten kun je hier de trailer bekijken.

Tot slot vierden Ace & Tate vorige week feest tijdens de opening van hun nieuwe pop-up store in Berlijn. De Amsterdamse brillenmakers gingen een samenwerking aan met het Berlijnse design studio NEW TENDENCY, die speciaal voor hen een installatie maakte in de nieuwe zaak. Veel succes jongens, de foto’s van het feest zagen er alvast errug hip uit!