De Amsterdamse Maakwereld: #09

De zon is deze zaterdag ver te zoeken maar afgelopen weken hebben we al een aantal echt zomerse dagen gehad. En hoe fijn is het om dan met een nieuwe zonnebril de deur uit te gaan? Ace & Tate lanceerde begin mei haar nieuwe collectie genaamd The Oasis. De spectaculaire monturen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het brillenmerk opende eerder deze maand een nieuwe Flagship Store in Rotterdam met een bijzonder transparant interieur. Ook deelden ze deze week het nieuws binnenkort een permanente Flagship Store te openen in Berlijn. Lekker bezig jongens!

ace & tate

Maandag 23 mei organiseert Pakhuis de Zwijger voor de derde keer het Local Goods College met dit keer als titel: Gat in de Markt. Drie ondernemingen ( De Pakettenfabriek, Kitchen Republic en Fairtransport) vertellen hoe ze (maak)processen efficiënter, effectiever en duurzamer maken. Op welke behoeften konden zij inspelen en hoe ontwikkelden zij hun idee naar een product of dienst? Heb jij ook een gat in de markt gevonden? Voor alle nieuwe makers en andere geïnteresseerden: laat je deze avond informeren, inspireren en activeren!

Van 1 juni t/m 3 juni – vind je op  het terrein Design District: ‘hét trefpunt voor de interieurbranche in Nederland’. Vrijdag 3 juni is het evenement publiekelijk open voor iedereen die geïnteresseerd is in topdesign, ontwikkeld door zowel bekende merken en interessante nieuwkomers. Onder andere Pim Dekkers Contemporary Designs, DUM en Studio Roex zullen aanwezig zijn met hun prachtige ontwerpen. Trouwens, nog een leuk nieuwtje over Pim Dekkers; hij verkoopt sinds kort hele mooie serveerplanken: http://pimdekkers.nl/product/vivian/!

Hempje opent haar eerste winkel op de Wijde Kapelsteeg 1! De singlets van Clarent Savi zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag te koop van 12.00 tot 20.00. Hempje is een slow fashion merk en maakt collecties zonder verschillen tussen de seizoenen. Ze worden gemaakt van een fijne jersey (gots certified) van 55% hennep en 45% organische katoen. Tevens worden ze met de hand geverfd in het atelier van Savi.