Bier & Vertier

Het zal je vast niet ontgaan zijn: het bierschap in de supermarkt is de laatste jaren flink uitgebreid. Dit is mede te danken aan de komst van de vele microbrouwerijen. Maar hoe winnen zij de felbegeerde ruimte op het schap van de supermarkt? Tijdens het Pakhuis de Zwijger-programma Bier en Vertier op 5 september delen biermakers, -verkopers en -proevers hun verhaal.

Microbrouwerijen

De 23-jarige Tommie Sjef Koenen (Tommie Sjef Wild Alesstaat met zijn bieren in de top tien van de beste nieuwe bierbrouwers van de wereld. Hij maakt zure en wilde bieren, iets wat nog maar weinig gebeurt in Nederland. Wat is zijn verhaal? En wat is het verhaal van Rick Nelson, mede-oprichter van Oedipus Brewing? Hoe is zijn bedrijf uitgegroeid tot een grote brouwerij (met drinklokaal) die levert aan supermarkten en bars door heel Nederland? 

Heineken

Ook Esther Kruiper, manager duurzaamheid bij Heineken, komt aan het woord. Hoe blijft een multinational als Heineken innoveren en kan een bedrijf dat zo groot is als Heineken duurzaam zijn? Tessel en Do de Heij, de dames achter Gebrouwen door Vrouwen, wonnen vorig jaar de prijs voor beste product van 2016 bij Albert Heijn. Wat komt erbij kijken als je aan de supermarkt gaat leveren?

Bier en Vertier is gratis toegankelijk. Reserveer hier je plek.