Nationale Museumweek 2019: de leukste musea in Amsterdam

Van 8 t/m 14 april is het Nationale Museumweek. Een week lang staan de musea van Nederland in de schijnwerpers. En Amsterdam Made zou Amsterdam Made niet zijn als we de musea van Amsterdam deze week niet in het zonnetje zouden zetten. We tippen er vijf.

Ons’ lieve heer op Solder

We deelden ‘m onlangs al op Instagram, maar Ons’ lieve heer op Solder is toch wel een van de pareltjes in de Amsterdamse museumwereld. Ga ook zeker even in het cafeetje kijken, waar Eberhardjes bij de koffie worden geserveerd.

Het Rembrandthuis

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn stierf. Om die reden is 2019 omgedoopt tot Rembrandtjaar. Een mooi moment om zijn huis in Amsterdam te bezoeken. En om Rembrandtje chocolademunten te eten natuurlijk.

Moco Museum

Een van de nieuwste spelers op museumgebied is het Moco Museum. Dit is er eentje vol moderne kunst, hedendaagse kunst en street art. Fervente Instagrammers kunnen hier hun hart op kunnen halen.

Foam Fotografiemuseum

Een van onze favoriete musea aan de Amsterdamse grachten is het Foam Fotografiemuseum. Ze organiseren regelmatig leuke evenementen en lezingen.

Rijksmuseum

Tja, het Rijksmuseum mag natuurlijk niet tussen dit rijtje ontbreken. Een museum waar je naar terug kan blijven gaan zonder je te vervelen. Wist je trouwens dat de Rijkswachters van Studio Hamerhaai in de museumshop te koop zijn?

Nationale museumweek

Wil je meer weten over de Nationale Museumweek of weten welke musea je nog meer in Amsterdam kunt bezoeken? Neem een kijkje op de website.