Begeef jij je in de maakindustrie? Dan zijn deze Netflixdocumentaires voor jou!

Netflix is natuurlijk de ultieme manier om te ontspannen, maar zo nu en dan kun je er ook nog flink wat van opsteken. Op Netflix circuleren namelijk een groeiend aantal documentaires waarin entertainment en educatie hand in hand gaan. Ben jij ondernemer, of begeef je je in de maakindustrie en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Pak die schaal popcorn en je afstandsbediening er dan maar bij.

Netflix documentaires voor ondernemers: deze moet je zien!

Voor de modemakers: True Cost

Voor makers in de modeindustrie is deze documentaire verplichte kost. True Cost is een echte eyeopener, of je nu al (kleine) stappen zet richting een duurzamer maakproces of er nog volledig blanco in staat.

Voor de start-ups: Generation Startup

Denk je erover een nieuw product op de markt te brengen? Zit je volop in een startup? Of ben je eigenlijk bang om te falen en doe je daarom niets? Generation Startup* neemt je mee in alle fases. Zes beginnende ondernemers vertellen hun verhaal. Wat gaat er goed? Wat gaat er niet goed? Welke fouten maakten ze en wat leerden ze daarvan? Een interessant kijkje in het leven van een startende ondernemer.

*Generation Startup is momenteel alleen nog te zien op de Amerikaanse Netflix

Voor de designers: Abstract The Art of Design

Het designequivalent van Chef’s Table is Abstract The Art of Design. In deze achtdelige serie volgen ze iedere aflevering een andere ontwerper. Van Ilse Crawford tot Es Devlin. Hoe geven deze ontwerpers ons leven vorm?

Voor beautymakers (en eigenlijk alle ondernemers): Burt’s Buzz

Dat je om een succesvol bedrijf te starten geen universitaire studie afgerond hoeft te hebben, heeft Burt Shavitz – oprichter van beautymerk Burt’s Bees – ruimschoots bewezen. In 2007 verkocht hij zijn bedrijf voor 900 miljoen dollar. 900 miljoen dollar! Een succesverhaal pur sang, zeker als je in het brein duikt van Shavitz.

Voor de Crowdfunders: Capital C

Een slimme manier van geld ophalen is ‘crowdfunding’, publieksfinanciering. In Capital C laten ze zien waarom deze manier van bedrijven of producten financieren zo populair is.

Heb je tips voor interessante documentaires, series of films op Netflix? Laat het ons weten via info@amsterdammade.org!