Podcasts over duurzaamheid: dit zijn de leukste!

De bomen in het duurzaamheidsbos kunnen zien, is nogal een opgave. Een fijne manier om informatie tot je te nemen, is het beluisteren van podcasts. Heldere gesprekken over belangrijke zaken. Dit zijn de leukste podcasts over duurzaamheid.

Het Groene Hart Van

Een van de populairste Nederlandse podcasts op het gebied van duurzaamheid is Het Groene Hart Van. In deze podcast van het tijdschrift Happinezz gaat Jelle Derckx (bekend van o.a. Growthinkers) iedere aflevering in gesprek met een andere gast. Wat doen Jelle’s gasten op het gebied van duurzaamheid? Wat is hun persoonlijke verhaal? Gasten als duurzaamheidsexpert Marieke Eyskoot, initiatiefnemer van het Zero Waste Project Jessie Kroon en oprichter van duurzaam branding- en communicatiebureau W.Green Willa Stoutenbeek schuiven aan. Benieuwd? Je vindt alle afleveringen hier!

Let’s Talk Sustainability

De Universiteit Utrecht heeft als doel gesteld om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Hoe gaan ze dat doen in minder dan 10 jaar tijd? Wetenschappers, medewerkers en studenten vertellen in de podcast Let’s Talk Sustainability hoe een universiteit met duizenden studenten, medewerkers en tientallen gebouwen verspreid over meerdere locaties werkt aan dit ambitieuze plan. Je beluistert de afleveringen hier.

Podcasts over duurzaamheid

Systeem op de schop

Eentje voor de ondernemers onder ons! Social Enterprise verbindt en versterkt ondernemers, en werkt aan een gunstiger ecosysteem. Met hun podcast Systeem op de schop gaan hosts en directeuren Stefan Panhuisjes en Willemijn Verloop op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe werkt het nou echt om het systeem te veranderen? Wat als je als ondernemer het niet een beetje goed wilt doen, maar radicaal beter. Panhuisjes en Verloop interviewen onder anderen de ondernemers achter Fairphone, Roetz Bikes en De Correspondent.

The Green Quest

In The Green Quest ruilt presentator Harm Edens de camera in voor een koptelefoon. Hij gaat in deze podcast in gesprek met grote bedrijven over hun duurzame ambities. Wat doen zij om de wereld een stukje beter te maken? Welke innovaties passen ze toe? Waarmee maken ze het verschil? Bedrijven als Ecotabs, Flora en IKEA schuiven aan.

Pakhuis de Zwijger

Nu we helaas niet live aanwezig kunnen zijn bij de sessies in Pakhuis de Zwijger, is hun podcast grote favoriet. Ze behandelen verschillende onderwerpen, waarvan ‘Groen’ en ‘Circulair’ in de duurzaamheidshoek zitten. Zo spreken ze Maayke-Aimée Damen over de waarde van afval, Eva Gladek over circulaire steden, Kate Raworth over de donuteconomie en Nancy Bocken over circulaire bedrijven. Interesse? Je beluistert de afleveringen hier.

Tips voor podcasts over duurzaamheid? Mail ze!

Heb jij een podcasttip die niet in dit lijstje mag ontbreken? Schroom niet en mail ‘m naar info@amsterdammade.org.