Sinterklaascadeaus van Amsterdamse bodem

Pakjesavond komt met rasse schreden dichterbij en dus is het weer tijd om Sinterklaascadeaus in te slaan. Dit jaar doen we dat lokaal, van Amsterdamse bodem. Dan steun je niet alleen de lokale economie; je geeft ook nog eens cadeaus met een mooi verhaal.

Sinterklaascadeaus voor de kleintjes

Sinterklaas is natuurlijk het feest van de allerkleinsten en dus staan die vooraan met uitpakken. Als alternatief op de grote speelgoedfabrikanten, gaan we voor de ‘kleine’ makers. Wat dacht je bijvoorbeeld van Dumpies? Debby Nijpjes maakt tijdloze knuffels en accessoires van voornamelijk hergebruikt wol en tweed. Alle knuffels worden met de hand gemaakt en zijn stoer en eigenzinnig. Als je met de kinderen een leuk spelletje wilt spelen, dan is de Memo Game van Studio Roof een absolute winnaar. Het klassieke spelletje heeft een speelse update gekregen met kleurrijke illustraties van wilde dieren. Is je budget is groter? Dan ga je (excuus, dan gaat de Sint) het hart van je kind stelen met een lamp van Studio Pop Object. Vasili Popov en Lidiya Koloyarskaya maken de mooiste papieren lampen in vormen van dieren. Niet alleen leuk voor je kind, maar ook voor het oog van de ouders.

dumpies

Eetbare cadeaus in de (volwassen) schoen

Zoek je een klein cadeautje voor in de schoen? Dan is iets uit de Amsterdamse maakwereld op het gebied van eten en drinken natuurlijk uitermate geschikt. Zo passen de koekjes van Farm Brothers als een jas, eh schoen, maar ook de chocoladerepen van de Chocolatemakers, het speculaasbier van Lowlander, de vermout van Willem’s Wermoed en worstjes van Brandt & Levie glijden met gemak in een (volwassen) schoen. Kijk hier voor alle eet- en drinkmakers!

farm-brothers

De gulle Sint

Wil je dit jaar echt uitpakken? Dan maak je kookliefhebbers blij met een Damplank en zorgen de sjaals van Bufandy voor een warm winterseizoen. Ook sieraden doen het goed in de decembermaand. Bij Oogst Goudsmeden maken ze accessoires op maat, van verfijnd tot uitgesproken en van organisch tot abstract. Maker Nadine Kieft werkt voornamelijk met goud, zilver en edelstenen als smaragd, saffier en topaas. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, wat resulteert in klassieke sieraden met een rauw randje. Zoek je een sieraad voor een man? Dan zijn de armbanden van Uono het ideale cadeau.

Neem voor nog meer cadeau-inspiratie een kijkje in het overzicht van onze makers!