Dit zijn onze zoetmakers

De decembermaand staat voor veel mensen in het teken van eten. Heel veel eten. Hebben we de pepernoten net achter de kiezen; dan staan de chocoladekransjes en kerstbroden alweer voor onze neus. Om in dit thema te blijven stellen we je vandaag voor aan onze zoetmakers.

Zoete snacks uit Amsterdam

Algae factory

Bij The Algae Factory maken ze heerlijke chocolade repen mét de toevoeging van… jawel, algen. De algen fabriek heeft er het volste vertrouwen in dat duurzame ondernemingen echt een verschil kunnen maken. En met hun bijzondere chocolade dragen ze zelf een steentje bij.

Chocolatemakers

De Chocolatemakers brengen sinds 2011 kwaliteitschocolade aan de man en zetten zich in voor een beter bestaan van cacaoboeren. Daarnaast streeft het bedrijf ernaar om zo milieuvriendelijk te werk te gaan, en wordt een deel van de chocolade zelfs met een zeilboot uit de Dominicaanse Republiek naar Nederland gehaald. En hadden we al gezegd dat hun choco errug lekker is?

chocolatemakers-1

Farm Brothers

Farm Brothers is opgezet door Teyler Padberg en Herman Insinger, twee jonge Amsterdamse ondernemers. Het bedrijf brengt sinds 2015 lekkere biologische koekjes aan de man. De koekjes zijn gemaakt met verantwoorde biologische ingrediënten. En: ‘Biologisch mag er best sexy uitzien!’, aldus Teyler.

De Bakkerszonen

Midden in Amsterdam Noord staat de gloednieuwe bakkerij van De Bakkerszonen, een grote winkel en koffiezaak waar je tot het middaguur de bakkers hard aan het werk kan zien. Door het open ontwerp van de winkel kan iedereen genieten van het ambacht dat achter het brood- en banketbakken schuil gaat. Gedurende de ochtend wordt deeg gekneed en gebakken, worden croissantjes gevouwen en worden tompoucen rijkelijk gevuld met volle vanille crème.

oliebollen van de bakkerszonen

John Altman

John Altman is een jong Amsterdams bedrijf van twee zussen. Sinds kort verkopen zij 100% natuurlijke & Fairtrade popcorn. Hun filosofie is dat ze de beste & lekkerste producten op de markt brengen waarbij ze rekening houden met mens en planeet. John Altman is hun held, een mythische hippie die ze inspireert om de mensen een beetje blijer te maken. Daarom doen ze het liefste dingen net even anders dan anders. Ze doen zaken met een knipoog, als tegengeluid aan de serieuze gezonde producten en grote merken. Sinds begin 2017 zijn ze op de markt met een popcorn-lijn met drie verrassende smaken. Daarmee is John Altman het eerste popcorn merk dat Fairtrade gecertificeerd is in Nederland.    

Sugar Rebel

Sugar Rebel in 2015 opgericht en maakt eigentijdse suikerstokjes en -klontjes voor in je thee of koffie. Het merk is het rebelse zusje van het suiker- en snoepgoedbedrijf Petrovitch, dat in 1903 werd opgericht in Amsterdam. Sugar Rebel onderscheidt zich door met lef recht tegen de anti-suiker rage in te gaan. Want terwijl agavesiroop en stevia terrein winnen, steekt Sugar Rebel ‘good old sugar’ in een nieuw hip jasje.

Van Soest

In 2008 openden de deuren van chocolatier Van Soest: een grote droom van eigenaresse Franny Blauwendraat, die het vak van haar vader en opa met de paplepel ingegoten kreeg. Binnen een jaar had ze de titel ‘beste startende onderneming’ te pakken en dat was nog maar het begin. Inmiddels staat Van Soest bekend als dé chocoladehemel van Amsterdam.