Springsnow: vier de lente in Amsterdam

In 2017 wordt alweer de zesde editie van Springsnow georganiseerd: een initiatief van Amsterdam Made-makers Saskia Hoogendoorn & Lieuwe Martijn Wijnands (ook wel bekend als de Tijdmakers en Eau d’Amsterdam). Met hun evenement brengen ze een ode aan de Amsterdamse lente.

Iepen

Ieder jaar kleuren de grachten van Amsterdam prachtig groen door de 75.000 iepen die de stad rijk is. In het voorjaar, wanneer de iepenzaadjes naar beneden fladderen, ontstaat er een prachtig natuurverschijnsel: de lentesneeuw. Van 21 april tot en met 21 mei kun je tijdens Springsnow de iepenroute volgen, zelf de lentesneeuw vangen of meedoen aan een van de activiteiten die worden georganiseerd.

Johanna Westerdijk

Tijdens de zesde editie van het festival wordt tevens een eerbetoon gebracht aan Johanna Westerdijk, de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland. Westerdijk liet tijdens haar loopbaan als hoogleraar in de fytopathologie (plantenziektekunde) onderzoek verrichten naar de iepenziekte en hoe je de bomen daar resistent tegen kunt maken. Het is dus aan deze eerste vrouwelijke hoogleraar te danken dat Amsterdam zo rijk is aan deze bijzondere boomsoort. Het eerbetoon bestaat onder andere uit een limited edition Barentz Urban Fabric-sjaal.

Springsnow

Wil je meer weten over het festival? Neem dan een kijkje op de website.