Conor Vella

Still Life Photography

Conor Vella
Conor Vella is een fotograaf gespecialiseerd in stillevens die graag textuur accentueert met levendig licht. Conor is afgestudeerd aan de afdeling Fine Print van het National College of Art and Design in Dublin. Zijn energieke, detailgerichte en speelse karakter brengt allerlei soorten producten tot leven.

Conor is meer dan alleen een fotograaf; hij is een kunstenaar, bouwer en maker. Zijn sets zijn een op zichzelf staande wereld waar ideeën tot leven komen, waar licht magie wordt en waar alles mogelijk is. “Sinds ik heel klein was heb ik mensen, vooral mijn vader, dingen zien maken. Ik wilde graag mijn handen vuil maken en fysiek helpen, maar ik heb vooral ook heel lang toegekeken”, vertelt hij. “Nu merk ik dat alle kleine vaardigheden die ik door de jaren heen heb opgepikt en ontwikkeld voortdurend van pas komen op de set.”

Onder zijn portfolio vallen onder andere commerciële productfoto’s voor merken als Keune Cosmetics, Philips, Ring, Samsung, Two Chefs Brewing en meer. Conor werkt graag samen met creatieve ondernemers, makers en kunstenaars, waarbij hij gloednieuwe, (nog geheime) producten of kostbare, eenmalige kunstwerken fotografeert die delicaat en onvervangbaar zijn.

In zijn persoonlijke kunstpraktijk experimenteert Conor met plastic afval als medium. Hij heeft drie internationale solotentoonstellingen geproduceerd met zijn eigen beeldende kunstfotografie: Plasticity, Solamente en Hooked. Conors creatieve proces draait om kijken, verbeelden en oefenen. Geïnspireerd door de woorden van David LaChapelle – “Onthoud altijd dat je als kunstenaar op elk moment kunt creëren wat je maar wilt” – is hij klaar om naar het volgende niveau te gaan en zijn creativiteit met de wereld te delen.

Heb jij een product om te fotograferen, een idee om te realiseren of een obscuur stukje Star Trek-trivia om te delen? Conor hoort graag van je!