De Openbare Werkplaats

Een volledig uitgeruste werkplaats

De Openbare Werkplaats
Amsterdam zit vol met creatieve makers zoals zelfstandig professionals, ontwerpers, hobbyisten en kunstenaars. Helaas beschikken velen van hen (nog) niet over een eigen werkplaats. Wanneer zij iets willen fabriceren, vormgeven of maken waarvoor tijdelijke, grote, of dure machines nodig zijn – zoals een prototype of een restauratieobject – kunnen ze terecht bij de Openbare Werkplaats. 

De Openbare Werkplaats is sinds 2013 dé plek voor iedereen die zelfstandig aan de slag wil met hout of metaal en zelf niet de beschikking heeft over de professionele machines. In tegenstelling tot andere werkplaatsen hoef je geen maandelijkse huur te betalen om gebruik te kunnen maken van de werkplaats, maar kan je per dagdeel een werkplek huren, inclusief het gebruik van hout- en metaal bewerkingsmachines. De uiterst vakkundige eigenaren staan altijd voor je klaar als je hulp of advies nodig hebt bij het gebruik van een machine of uitzoeken van materiaal. 

De Openbare Werkplaats biedt bovendien begeleiding en verschillende, diverse cursussen aan zodat jij op een veilige manier meer vaardigheden op kan doen en nog meer uit jezelf en de machines kunt halen. Ook is er de mogelijkheid om hier bedrijfsuitjes, management/leiderschapstrainingen en workshops teorganiseren. De werkplaats is voorzien van een kantine, gratis WIFI en parkeergelegenheid.

Oprichters Remco en Stijn vertellen: “Het mooiste is dat we plek hebben gecreëerd waar veel verschillende creatieve mensen komen met alle mooie, gekke en unieke ideeën en de prachtige dingen die ze maken. Het is inspirerend voor iedereen die hier komt en dat het versterkt elkaar ook.”

Beeld: Koosje Koolbergen