Drukkerij de Bij

De groenste drukkerij

Drukkerij de Bij
Bij Drukkerij de Bij gaan ze voor minimale milieu-impact bij alles wat ze doen; in het drukproces én in de bedrijfsvoering. Alle producties zijn custom made en worden geproduceerd op FSC-papier, gerecycled papier of papier van alternatieve grondstoffen.

Zo heeft De Bij een unieke boomvrije papiersoort in eigen beheer laten produceren. Het bestaat voor 100% uit stro en bermgras. Dit TreeFree papier heeft een mooie duurzame uitstraling en is zeer geschikt voor print- en drukwerk. Zonder bomen toch papier! Dit papier is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer je een onderscheidende verpakking wilt maken waarvan het direct duidelijk moet zijn dat het om een duurzame productie gaat. Dus geen recycle-symbool dat moet vertellen dat het duurzaam karton is, maar dat je dit onbewust direct ziet.

Als je precies weet wat je wilt, kun je in principe bij elke drukkerij terecht. Maar wat Drukkerij de Bij extra doet, is meedenken en doordenken. Nieuwsgierig zijn; wat maakt iemand? Wie zijn de klanten? Bij de Bij kunnen ze jou als maker goed begeleiden en helpen om passend drukwerk te maken dat jouw product ondersteunt. In de inspiratiekamer krijg je verschillende soorten materialen te zien en ervaar je welke uitstraling dat geeft en wat het effect is op de ontvanger van het drukwerk. Bij de drukkerij denken ze graag mee hoe het product beter of mooier gemaakt kan worden, maar ook hoe het betaalbaar blijft zonder zijn waarde te verliezen.

Ook interessant: lees hier het interview met Norbert van Schie, directeur van De Bij.